Tungt nederlag i Satelliten

En tung förlust i en bullrande Satelliten ställer nu Sollentuna Volleybollklubb framför sin tuffaste match på många år. Ska man ta sig till en SM-final måste man vinna mot Linköping borta på lördag. Sollentunakaptenen Staffan Blomgren ledde tillsammans med vänsterspikerkollegan Jakob Molin sitt lag i anfallet men menar ändå att man måste anfalla ännu bättre om man ska ha chansen att vinna i Linköping.

– Vi behöver spela ett snabbare spel för att komma runt deras block, säger Staffan Blomgren efter matchen. Fokus måste ligga på att förbättra våra framspel så vi konstant kan passa från bästa möjliga position. Vi gör ändå en helt okej match, men Linköping är ett bra lag och då spelar alla bollar stor roll.

Vikten av att kunna spela fram bollen bra till passaren märks tydligt i andra set, då SVK leder med 18-14 för att sedan tappa till 19-23.
– Vi borde vunnit andra set men lyckas inte sideouta ordentligt, säger Staffan Blomgren.

– Vi spelar bra men Linköping spelar väldigt bra. Halva matchen lyckas vi komma upp i vår toppnivå och levererar den volleyboll vi spelar när vi är som bäst, men vi lyckas inte hålla oss där uppe. Linköping har ett fysiskt övertag på oss, dom är långa och spelar med kraft, och det märks i deras anfallsspel, säger Sollentunatränaren Lauri Hakala om matchen och fortsätter med att prisa sina spelares disciplin och målmedvetenhet.
– Jag är stolt över hur killarna för sig på planen. Vi fokuserar på vårt uppdrag och låter oss inte distraheras av någonting utanför själva spelet.