AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

“Lång historia kort: dom servade och tog mottagning bättre än oss”

Sollentuna VK Herrs tränare Lauri Hakala ser Linköping som välförtjänta vinnare av semifinalen. För nio år sedan spelade SVK final i Elitserien i volleyboll men denna gång lyckades man inte ta sig hela vägen. Tre stycken 0-3-förluster resulterar i en bronsmatch för Sollentunaherrarna, där man tar sig an Falkenberg.

– Vi förlorade klart, säger Lauri Hakala om matcherna. Linköping spelar riktigt bra volleyboll och det är inget snack om att dom förtjänar att spela final. Ska vi ha chansen mot ett så här bra lag måste vi ha betydligt bättre servetryck.
SVK spelade upp sig under semifinalseriens gång och den sista matchen lagen emellan blev den jämnaste, men Sollentunaherrarna kommer aldrig närmare än 24-lika.

Även om man missat guldchansen är säsongen inte över för Lauri Hakalas gäng. Två bronsmatcher väntar, i Sollentuna onsdagen den 24:e april och i Falkenberg den 27:e, och klubben har sin första medaljchans på nio år. Lauri Hakala menar att det är lagets starka mentalitet som tagit dom så långt.
– Vi ger aldrig upp. Vi håller våra huvuden högt även i dom tuffa lägena. Ihärdighet är den viktigaste egenskapen för mig och den värdegrund jag har lyft mest för killarna under hela säsongen. Vi har fått beröm både av andra klubbar och av domarteamen för att vi kämpar in i det sista och går av plan med heder även om vi förlorat. Den mentaliteten syns när vi byter in spelare och dom, oavsett ställningen, ger sitt yttersta i varje boll.

Foto: Emma Trepte