“Jag känner stor besvikelse”

Det blev en tung förlust i den sista matchen i Arena Satelliten. SVK lyckades knipa till sig ett tajt tredje set men tappade luften igen i fjärde. Sollentunatränaren Lauri Hakala pekar på lagets bristande kontinuitet som anledningen till förlusten.

– Både vi och Falkenberg har potential att spela riktigt bra volleyboll men båda lagen saknar stabilitet och kontinuitet i spelet. Vi kämpade på och kom tillbaka i matchen vid flera tillfällen men lyckas inte hålla nivån uppe. Dom lyckas hålla sig på en hög nivå under längre perioder och vinner därför matchen.

Som väntat var det Falkenbergs stjärnspiker Michael Michelau som dominerade matchen. Amerikanen tog närmare 40 % av sitt lags poäng. På Sollentunasidan var det Staffan Blomgren som höll i rodret. Lagkaptenen blev poängbäst i laget med 17 poäng och var den i laget som lyckas håll ner misstagen bäst.

– Jag borde vara glad över att spela en bronsmatch i Arena Satelliten men jag känner endast besvikelse över denna förlust, säger Lauri Hakala. Det känns riktigt tråkigt att vi inte kan leverera inför en hungrig hemmapublik. Ett stort tack till alla som kom för att stötta oss och som stöttat oss i Satelliten under säsongen. Nu måste vi slå Falkenberg i deras borg istället. Det kommer bli en tuff uppgift men vi har fortfarande siktet fast inställt på bronsmedaljen.