AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ny coach för herrlaget!

För en tid sedan fick vi nyheten om att elitherrarnas headcoach Lauri Hakala blivit erbjuden en roll i finska olympiska kommittén. Självklart är det tråkigt att förlora en välrespekterad och betydelsefull person i klubben, men vi är också otroligt glada för Lauris skull och önskar honom ett stort lycka till. I samband med att vi tackar Lauri för det fantastiska jobb han har gjort, har vi även nöjet att presentera den person som kommer att bygga vidare på det som Lauri har lagt grund för och axla rollen som huvudtränare för SVKs herrar.

Hans namn är Oskar Muurinen, han är 28 år gammal och kommer senast från Tammerfors där han varit aktiv som både spelare och coach i klubben Rantaperkiön Isku. Oskar har en lång erfarenhet inom volleyboll och hann som spelare med fyra säsonger i finska elitserien. På grund av ryggproblem var han dessvärre tvungen att lägga spelarkarriären på hyllan och valde då att satsa på en coachkarriär.

Efter nio år i Tammerfors har Oskar nu beslutat sig för att komma till Sverige och Sollentuna Volleybollklubb.
“Sollentuna och Sverige är ett nytt äventyr för mig och ett hopp till en annorlunda miljö. Det är en enormt fin utmaning för mig, som jag tror inte endast utvecklar mig som coach utan även som människa.” säger Oskar Muurinen

För coach Lauri Hakala känns det givetvis skönt och tryggt att lämna över facklan till Muurinen. En coach med pedagogisk bakgrund som Lauri menar kommer vara en god matchning för laget och klubben. För Lauri är det även värmande att se att efter det jobb som både han, spelarna och klubben har lagt ner under de två senaste säsongerna kommer utvecklingen att fortsätta i rätt riktning.

Ni som har följt herrarnas resa sedan Lauri tog över laget för två år sedan har onekligen sett en stor utveckling i laget, både individuellt och som lag. Inte nog med det har Lauri tillfört väldigt mycket till klubbens kultur. Landsmannen Oskar har bara goda saker att säga om den grund som Lauri har skapat.

“Lauri har gjort ett väldigt bra arbete med gruppen under de senaste två säsongerna och jag anser att han lyckats skapa en bra och stabil grund för själva spelandet, men också skapat ett motiverat, engagerat och professionellt klimat kring truppen. Vi ser mycket lika på volleyboll och spelandet generellt med Lauri, vilket betyder att jag vill fortsätta utveckla det påbörjade arbetet vidare med samma tankar som laget är van vid, men med detsamma också hämta något nytt in i tränandet och spelandet.” – Oskar Muurinen

För Lauri känns det givetvis skönt och tryggt att lämna över facklan till Muurinen. En coach som Lauri menar kommer vara en god matchning för laget och klubben.

Han är även glad att se hur samarbetet mellan Sverige och Finland fortsätter att frodas. Något Lauri är övertygad om kommer att gynna idrotten i de båda länderna.

Även Muurinen är noggrann med att poängtera utvecklingen, både på klubb och individnivå.

“Jag hoppas att vi kan hålla kvar största delen av truppen till nästa säsong. Det finns en stor potential i den nuvarande truppen som jag tycker kan utvecklas vidare. Under min korta vistelse i Sollentuna blev jag övertygad om människornas vilja att utveckla klubben och svensk volleyboll överlag. Ideologin om att utveckla unga svenska spelare och föra spelsystemet mot modernare stil är aspekter som motiverar mig mycket. Människorna kring laget och klubben är väldigt hjälpsamma och godhjärtade. Besöket fick en stark känsla av ”vi-anda” att uppstå i mig. Jag ser fram emot den kommande säsongen 2019–2020 och är väldigt ivrig på att börja arbetet med Sollentuna VK.”

Vi i Sollentuna VK ser med spänning fram emot nästa säsong och vi välkomnar Oskar till klubben!