“The best is yet to come”

Under gårdagen släppte SVK nyheten om att Oskar Muurinen tar över herrlaget till kommande säsong. Framgångstränaren Lauri Hakala tar sig ann nya uppdrag för Finlands Olympiska Kommitté. Att Coach Hakala har satt sina spår i Sollentuna går inte att förneka.

– Det har varit två fantastiskt lärorika och roliga år med Lauri, säger SVK:s ordförande Åsa Blomgren. Spelarna har utvecklats mycket med honom som tränare, både som lag och individuellt, men han har även gjort mycket för klubben i övrigt. Han har en enorm volleybollkunskap och mycket internationell erfarenheter som han delat med sig av till oss.

Lauri Hakala själv ser tillbaka på säsongen som gått med besvikelse över att inte kunnat knipa en medalj, samtidigt som han kan se framgången i sitt arbete.
– Vi satt ett högt mål denna säsong och när man sätter höga mål kan man antingen bli väldigt besviken eller nå nya höjder. Vi hamnar någonstans mellan dom två alternativen då vi tar Sollentuna VK till semifinal för första gången på nästan ett decennium, men sedan faller vi på mållinjen och lyckas inte ta hem en medalj. Man får gratulera Falkenberg för två välspelade matcher och en välförtjänt bronsmedalj.

 

Lauri tar emot priset som Årets Coach 2018 av förbundets Martin Kihlström vid bronsmatchen mot Falkenberg

Truppen som Lauri Hakala lämnar över till sin finske landsman Oskar Muurinen är en han arbetat hårt med under dom senaste två åren och en han håller nära hjärtat.
– Spelarna jag fått jobba med under dessa två säsonger har varit fantastiskt dedikerade och alltid gett sitt yttersta oavsett omständigheter. Jag har lärt mig otroligt mycket av spelarna i det här laget. Även klubbledningen och organisationen kring laget har stöttat oss fullt ut och det betyder otroligt mycket för vår framgång.

– Det vi tydligt visat under dessa två år är att en grupp personer som alla delar samma grundvärden kan ta sig väldigt lång. När det kommer till killarnas framtid så kan jag bara citera Frank Sinatra och säga att “the best is yet to come“.