AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK Nytt Maj 2019

Ordförande har ordet

Hej igen alla SvK:are!

Det har gått några veckor sedan förra brevet från Sollentuna Volley och det är riktigt roligt att se/läsa/höra om allt som händer. Häng med så ska jag försöka ge er en kort sammanfattning!

Ungdomssektorn jobbar vidare

Påsklovsläger

Under påsklovet genomfördes ett populärt läger i nya Edsbergshallen. Det var över 30 barn anmälda och de fick träna massor! Det var grundslag (fingerslag, bagger, serve) och sen olika spelövningar som stod på schemat. Våra ungdomstränare Oskar, Nora, Svante, Kai, Olof och Martin gjorde sitt allra bästa med att få både nya och vana spelare att både ha kul och lära sig mer. Dessutom fick de besök av elitspelaren Staffan på måndagen och av RIG-eleverna (RiksIdrottsGymnasiet) Ulrika och Jonathan (Jonathan är dessutom EM- och OS-guldmedaljör!) på tisdagen. Barnens egna omdömen;

  • Tycker det var jättebra och jag lärde mig mer saker inom vollybollen
  • Ledarna var väldigt bra, både pedagogiska och schyssta
  • Körde mycket matcher – det var roligt

 Mikasa Challange

3-5 maj spelades Mikasa Challenge i Örebro – Sveriges största volleybollturnering slog rekord i år: 327 lag var med och 900 matcher spelades!

Vi i Sollentuna deltog med en stor trupp spelare och ledare, 75 personer (13 lag, level 5 och level 6) åkte och jobbade stenhårt hela helgen. Det är roligt att se hur mycket glädje, engagemang och spelutveckling som präglar en helg som denna!  Att vara med på en sådan här tävling lär både spelare och ledare massor, alla börjar förstå vad träningen syftar till och man ser också vad laget behöver träna lite extra på. Serve och servemottagning visade sig vara superviktiga kompetenser som vi ska öva ännu mer på!

Roligt att våra Flickor 05, lag Vinröd vann guldet i level 6, grattis!

Sommaravslutning

Alla är hjärtligt välkomna på vår traditionella sommaravslutning den 4 juni kl 18-20, inbjudan kommer!

Sommarläger & Inspike

Glöm inte att anmäla dig – och alla dina kompisar – på våra sommarläger;

Vecka 25 för 4-manna, kidsvolley och alla som vill prova på. Lägret pågår från måndag 17 juni till och med torsdag 20 juni mellan 9:00 och 15:30 i Nya Rotebrohallen.  Ledare är på plats mellan 8:30 och 16:00. Anmälan hittar du här: http://sollentuna-vk.se/36291/sommarlager-v25/

Vecka 33 för 6-manna och dem som spelar U16 och U18 nästa säsong. Lägret pågår måndag 12/8 till fredag 16/8 mellan 9:00 och 15:30 i Nya Rotebrohallen. Ledare är på plats mellan 8:30 och 16:00. Anmälan hittar du här: http://sollentuna-vk.se/36297/sommarlager-v33-2/

Och… glöm inte att boka in starten på nästa säsong, vår Inspike 24-25/8. Då kör vi igång efter sommaren, påminner både fingrar och huvud om volleybollslag och speltaktik, utbildar i nyheter runt protokoll och tävlingar, ger alla möjlighet att titta och köpa klubbkläder, träffa nya och gamla kompisar och mycket mer!

Divisionssektorn – vad händer här?

Under våren har divisionsspelet fortsatt och slutresultatet blev för vårt Damer-B en otroligt hedrande andraplats i Division 1 Norra. Under tiden fick också lagets tränare Charlotte Rose en liten pojke! Grattis!

Även de övriga divisionslagen har gjort bra ifrån sig, Draget kom 3a i Div 2 Norra, Herrar-B genomförde sin första division 1 säsong och speciellt var halvan spelade de upp sig och ser nu ut att få stanna kvar i Div 1 Norra. Damer-C kämpade på bra i Div 2 Östra och slutade på en stabil 7e plats. Damer-D gjorde sin första divisions säsong i Div 2 Mellersta Östra och hamnade på en klart godkänd 8e plats.

U16-Mästerskapen, eller U16-SM som det också kallas, samlar de bästa spelarna i landet födda 2004 och yngre. Totalt 53 lag var anmälda i lite olika klasser och det skulle krävas 162 matcher innan de olika pristagarna kunde utses. Och vi knep silvermedaljen på tjejsidan!

I helgen går U18SM av stapeln i Jönköping och vi skickar som vanligt både killar och tjejer dit, plus ett lag i Öppna klassen. Nästa helg är det sedan U20SM i Södertälje och även där har vi kvalat in oss på både dam- och herrsidan. Rapporter därifrån kommer!

Divisionssektorn håller annars just nu på mycket med planering inför nästa säsong – tränare, träningsgrupper och olika upplägg diskuteras men två nya lag är anmälda för divisionsspel, Herrar-C och Damer-E.

Elitlagen

Våra elitlag har slitit ordentligt denna säsong eftersom de gick längre i slutspelet än vi gjort på några år. Damerna kämpade och kom till kvartsfinal – men med nya slutspelsschemat var det fler matcher och det var mycket jämna och välspelade matcher! Laget har spelat ihop sig allt mer under säsongen så vi ser fram emot ännu bättre placering nästa säsong! Och våra tränare fortsätter till vår stora glädje – som ni ser gillar Baggen (Niclas Bagelius) det också!

Herrarna tog sig till semifinal detta år – första gången sedan 2011. Linköping blev för svåra i semin så då fick de möta Falkenberg i bronsmatcherna – och även där föll laget. Men de har tagit stora steg framåt i utvecklingen så nästa säsong blir spännande.

Herrcoachen Lauri Hakala har fått arbete i finska olympiska kommitteen så han slutar hos oss. Lauri har gjort en fantastisk insats för laget och klubben, vi tackar honom och kommer självklart att hålla kontakten! Till vår glädje kommer Oskar Muurinen istället och han har både massor av egna idéer och också pratat ihop sig med Lauri så fortsättningen blir spännande.

På våra elitmatcher händer det också mycket ”bakom kulisserna” och i arrangemangsgruppen har många gjort ett strålande arbete. Vi vill passa på att tacka alla lag som ställt upp som bollrullare och funktionärer under säsongen. Tänk vad trist det skulle vara utan streamingen av matcherna, utan statistiken via datavolley, utan musik och utan kaffe med bullar! Tack alla – utan er hade vi inte kunnat ha så fina arrangemang runt hemmamatcherna.

Och publiken – vilken hemmapublik vi har! Mycket tryck på läktarna och det är så mycket roligare att spela då så tack alla ni som kommit och hejat på våra lag oavsett nivå, många föräldrar på Stockholm Volleycup, många nära och kära på divisionsmatcherna också!

Valborg

Sollentuna VK har ett samarbete med Sollentuna kommun och arrangerar valborgsmässofirandet på Stallbacken. I år var det andra året så vi hade med oss erfarenheterna från förra året och satsade på att göra en så familjevänlig kväll som möjligt. Tyvärr fick vi till sist inte tända elden (vi fick vattna den istället 😊 ) och vi fick många olika besked under dagen då kommunen blev rädda för brandrisken – men det blev en jättetrevlig kväll ändå! Istället fick besökarna lyssna på vacker körsång och sedan komma och fiska i fiskdammen, ta lotter och vinna chokladaskar, slänga bollar i hinkar och få fina ansiktsmålningar. Dessutom kunde man få både korv och bakverk så att man blev mätt! TACK alla som ställde upp; familjer som bakat, funktionärer som bar bord, kokade kaffe och sålde korv och bullar, ordnade fiskdamm och snurrade chokladhjul. TACK– ovärderligt för klubben och tack vare er alla blev det en riktigt trevlig kväll. Tack också Peter H på Edsbergs slott som hjälpte oss massor både före, under och efter dagen!

Nationaldagen och Schools out

Kom och träffa SVKs elitlag i Edsbergsparken på nationaldagen 6/6! Vi har både prova-på-beach (gräs) volley, försäljning av kaffe, bullar och glass liksom det är oss ni kan prata med under dagens då ni vill veta något i parken då vi hjälper till som funktionärer. Återigen värdefullt för klubben och det gör nationaldagen extra roligt för oss!

Alla som går ut gymnasiet kan också träffa våra elitlag på Schools Out den 12/7 – festen som Satelliten ordnar! Vi ställer upp och är funktionärer även där och är jätteglada över det fina samarbetet med kommunen och med Satelliten som vi har!

Klubbfest

Fredagen 24/5 har vi klubbfest i Vaxmora, hoppas vi ses där! (yngre spelare välkomna i målsmans sällskap). Anmäl er här; https://klubbfest.splashthat.com/

Välkomna!

Ha en skön maj och så hörs vi igen i sommar!

Hälsningar

Åsa Blomgren
Ordförande Sollentuna Volley