AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Säsongens första värvning för Sollentunas damlag

Foto: Göran Söderlund

Först ut bland nyförvärven till Sollentunas damlag är den väletablerade passaren Fanny Andersson!
Sportchef Sara Österman är märkbart nöjd med rekryteringen: ”Vi är sjukt glada över att Fanny väljer Sollentuna för sin fortsatta karriär”!

Fanny är bara 22 år men har redan en diger meritlista; några höjdpunkter:
– 18 seniorlandskamper
– 16 juniorlandskamper
– Tre år i Engelholms elitlag
– Tre senior SM-guld
– Tre senior GP-guld
– Vann serveligan säsongen 2017/2018

Fanny själv säger så här om flytten till Sollentuna:
– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta utveckla mitt spel som passare i Sollentuna! Med Niclas Bagelius som tränare kommer jag få bra förutsättningar att utveckla och förbättra mitt spel, både tekniskt och taktiskt. Samtidigt tycker jag att det är spännande med klubbens strävan mot att spela utan proffs, en rejäl utmaning gentemot lagen med utländska proffs. Men ingenting är omöjligt – jag ser verkligen fram emot nästa säsong!
Vi ses i hallen!

Även damlagets tränare Niclas Bagelius är nöjd med rekryteringen:
– Att få ett tillskott av Fannys kaliber är jättekul, det visar att vi bygger något som spelarna i Sverige tycker är intressant. Vi har redan idag två av Elitseriens bästa passare, så det blir en delikat uppgift för mig som tränare! Fannys färdigheter är redan i landslagsklass, mitt jobb blir att utveckla dessa ytterligare. För mig är dock Fannys inställning till träning och tävling det viktiga, jag vill ha lagspelare med en bra inställning och som vill utveckla såväl sig själva som laget!

Vi önskar Fanny varmt välkommen till SVK!