AKTUELLT

BigStep 2024

webmaster

BigStep är tillbaka! Efter 14 år kommer BigStep tillbaka som en spännande och rolig start på säsongen!

Silver och guld i USM 2019

Ungdoms SM för U18-spelare, i år födda -02 eller senare, gick i helgen av stapeln i Jönköping. Sollentuna hade tidigare kvalat in sig i både pojk- och flickklassen och hade dessutom med ytterligare flicklag i Öppna klassen. Det blev två dagar med mycket volley men med hem på bussen kom ett silver och ett guld!

Pojkklassen
Killarnas lag bestod av spelare från Herrar-B och -C och de började första dagen bra med två stabila vinster, även om man var lite sega i början av båda matcherna och dessutom saknade en skadad anfallsspelare. Tredje matchen blev en gruppfinal mot ett kanske lite oväntat starkt Norsjö som också vunnit sina tidigare två matcher. Norsjö tog första, Sollentuna andra men skiljesetet gick till norrlänningarna och Sollentuna slutade som grupptvåa och fick då möta Habo (som senare tog guldet) redan i kvarten på lördagskvällen. Trots att man pressade dem hårt i första set lyckades man inte ta setet och musten gick lite ur laget; 0-2 var ett faktum. På söndagen ville killarna revanschera sig och med stöd av coachteamet Max, Lotti och Kai lyckades man efter skiljeset besegra Floby/Ymer och därmed säkra en plats till vinterns Ungdoms Grand-Prix. Sista matchen mot Falkenberg var då mer eller mindre betydelselös men man spelade runt hela laget och gav ändå Falkenberg en tuff match och det var en härlig stämning på läktaren klackarna emellan.
En helt ok 6:e plats efter omständigheterna!

Coach Max kommenterar:
– Det var en rolig turnering men synd om Kai som inte kunde spela. Killarna kämpade på bra och alla fick spela och det verkade som det hade roligt trots att det inte blev medalj.

Flicklassen
Tjejernas lag kom ur flera träningsgrupper, Damer-B, Damer-C och en från damer-D samt från RIG i Falköping. De vann gruppspelet med bara ett tappat set mot grupptvåan Team Valla. I kvarten mötte man Kronan som man besegrade 2-0 och var så klara för semi.
I semin ställdes man mot Lidingö, lagen har mötts många gånger och senast i kvalet var det Sollentuna som gick ur bataljen som segrare så Lidingö var ute efter revansch. De tog också första set men Sollentunatjejerna vände och lyckades vinna skiljeset trots att man fick en spelare skadad på kuppen.
Efter urladdningen mot Lidingö och med en skadad center lyckade man inte ta guldet i finalen mot Ljungby men fick med sig ett fint silver hem.

Coach Oskar kommenterar:
– En väldigt rolig och lärorik turnering där tjejerna kämpar på trots många motgångar, både inför turnering och under. Att tjejerna som är utspridda i alla möjliga lag och ställen lyckas på så kort tid bilda ett lag med stor vilja är något stort, något som jag är stolt över att få ta del av men också något de ska vara. Det räckte inte hela vägen till guld denna gång, men det betyder bara att det finns mer att lära sig inför kommande turneringar.

 

Öppna klassen (flickor)

Hur gick det då i öppna klassen, jo, Sollentuna försvarar sitt guld från förra året i den 27 lag rekordstora klassen med ett lag bestående av stora delar av Damer-D förstärkt med Andrea Stolt från Damer-B.

Coach Mathias sammanfattar:
– Öppenklasslaget övertygar genom hela turneringen och släpper endast ett set på sju spelade matcher. Laget lyckas hålla ett tydligt fokus och genomför match efter match enligt den upplagda taktiken. Lägg därtill ett nästan perfekt servande av alla spelare genom hela turneringen och där är nycklarna till att laget i sin femte turneringsfinal av fem möjliga denna säsong slutligen står högst upp på prispallen. Laget visade även prov på en förmåga att höja sig när matcher står och väger. Vändningen i finalens andra set från underläge 17-24 till seger 29-27 är bland det häftigaste vi någonsin upplevt.

Slutresultat i finalen: Sollentuna 2 – KFUM Örebro 0 (25-21, 29-27).

 

 

All Star Team

Förutom framgångarna ovan valdes dessutom hela tre Sollentunaspelare in i All Star Teamen!
Extra grattis till Nina, Paulina och Martin!