AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

SVK Nytt Juli 2019

Ordförande har ordet

Glad sommar på er alla SVK:are!

Säsongen har avslutats – både tävlings- och träningssäsongerna är slut. Träningsgrupperna har tagit välbehövlig sommarvila – men många spelare fortsätter att hålla igång med beachvolley istället och flera är anmälda och ser fram emot BeachSM-veckan (v 31) nere i Tylösand. Det brukar vara många sollentunaspelare som åker dit för att spela beach, njuta av sol & bad samtidigt som de träffar kompisar från hela landet – är ni inte anmälda så snabba på!

På tal om träffa kompisar från övriga Sverige; många SVK ungdomar var i Falköping veckan före midsommar, på Talangläger, Utvecklingsläger eller Landslagsläger; vi hoppas de haft kul och lärt sig mycket!

Under maj och juni har mycket hänt i klubben och vi är jätteglada över att ni alla har ställt upp på ett jättebra sätt och att vi tillsammans har lyckats genomföra både ett fint Valborgsmässofirande på Stallbacken (trots kommunens förbud att tända elden!), en rolig klubbfest uppe i Vaxmora, en väldigt uppskattad avslutning på Hersby hembygdsgård och också vara delaktiga som funktionärer på både Nationaldagen i Edsbergsparken och på Schools Out – den stora avslutningsfesten som ordnas i Satelliten. Läs mer om det här i brevet!

Och vi i de olika sektorerna i klubben både har jobbat och jobbar fortfarande hårt för att få allt på plats, ett sommarläger är avslutat och ett till ska hållas v 33 – många bollar (😊) att hålla i luften för ungdomssektorn. Vi har också ett stort pussel att lägga gällande halltider, tränare, träningsgrupper och matchscheman som börjar komma på plats – men ännu återstår en hel del jobb kommande säsong. Läs mer här i brevet!

Gemensamt inom klubben

Träningstider 2019/2020

Vi ansökte om halltider i april och kommunen har nu skickat ut sitt förslag till fördelning av tider och hallar mellan klubbarna. Vi misstänker att samtliga idrottsklubbar är mer eller mindre missnöjda då det totalt sett finns för lite hallar i kommunen, jämfört med de behov inomhussporterna har. Vi har också en hel del synpunkter på vilka hallar vi har fått/inte har fått tider i samt på själva tiderna så just nu pågår en intensiv diskussion med både kultur- och fritidskontoret samt med några andra klubbar. Vi försöker vara konstruktiva och hitta lösningar men tyvärr kommer vi inte att kunna göra jättestora förändringar i tilldelningen.  Vi kommer i veckan att fördela de tider vi fått från kommunen mellan våra träningsgrupper och hoppas att vi får ett så bra resultat som möjligt…

För att börja dialogen redan nu inför säsongen 20/21 har vi försökt boka in representanter för samtliga partier i kommunen och bara lyssna med dem hur de ser på idrottsområdet framåt och hur de ser på ideella föreningars arbete etc.  Vi får se vad de säger!

Klubbfest

Den 24 maj ordnade klubben en fest för samtliga medlemmar över 16 år. Vi brukar hålla till uppe i samlingslokalen i Vaxmora och så också i år. Några i damlaget hade åtagit sig att göra iordning lokalen och de hade gjort ett jättefint jobb – dukningen slog alla rekord! Bloms Blommor hade skänkt oss bordsdekorationer och vi hade både jättegod mat och trevligt sällskap!

Gemensam planering nästa säsong

Vi har genomfört en gemensam arbetsdag mellan alla sektorer i klubben och vi kommer att ha en till i augusti. Vi har diskuterat bl. a en årskalender med så många viktiga datum som möjligt fastställda innan nästa säsong börjar, hur vi får ut mer och bättre information till er alla, hur kan vi förbättra hemsidan, var lägger vi viktig information gällande aktiviteter etc. Arbetet fortsätter inför nästa säsong!

Samarbete Folkspel – Sollentuna Volley

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite…vi har därför beslutat att starta ett samarbete med Folkspel. Samarbetet innebär att vi kommer att sälja lotter och julkalendrar och att den absolut största delen av förtjänsten (65%) kommer att gå direkt till den träningsgrupp man spelar i och resterande (35%) kommer att gå till aktiviteter som gynnar alla i klubben, t ex bollar utrustning i hallar, matchtröjor till alla spelare etc.

Folkspel är föreningslivet egna spelbolag och har genererat otroliga 16,4 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv under de 27 år som vi har verkat. Det är en ideell och politiskt obunden organisation som har 72 riksorganisationer, spridda över hela landet som medlemmar och ägare. Alla pengar i form av överskott som Folkspel genererar går direkt tillbaka till föreningslivet eftersom det inte är några mellanhänder eller privata vinstintressen. Verksamheten kontrolleras av Lotteriinspektionen. Läs mer om Folkspel här: https://www.folkspel.se/om-folkspel/om-oss/

Vi kommer att genomföra tre (3) st medlemsaktiviteter under säsongen och en medlemsaktivitet innebär att var och en kommer att sälja ett paket med lotter. Mer information kommer att komma både på Inspiken och via brev!

Ungdomssektorn jobbar vidare

Halltider

Förutom det arbete som sker med hallar och träningstider har ungdomssektorn just avslutat ett av de två sommarlägren – kanonlyckat! Dessförinnan hann vi med att ordna en sommaravslutning också!

Sommaravslutningen 4 juni 2019

Den traditionsenliga sommaravslutningen arrangerad av ungdomssektorn gick av stapeln den 4 juni och i år hade vi förmånen att få vara på Hersby Hembygdsgård. Den fina miljön och över 100 deltagare ledde till en mysig och trevlig kväll för alla som var där. F05 arrangerade en 5-kamp där alla spelare deltog med engagemang och tävlingslust – TACK F05 för välarrangerade tävlingar och TACK alla elitspelare som var på plats.

 

Som traditionen bjuder bjöds det på korv med dryck. Nytt för i år var bakverken som hade en strykande åtgång.

Priser delades ut till enskilda spelare, tränare och träningsgrupper;

Årets ungdomstränare – Sigrid Stjernberg

Årets ungdomsspelare flickor – Sofia Österdal

Årets ungdomsspelare pojkar – Martin Ekholm

Årets bredaste träningsgrupp – F05

Årets klubbkänslofrämjande träningsgrupp – F03/04 Damer D

Tack till alla som kom och bidrog till att göra avslutningen till en rolig kväll!

Sommarläger

Vecka 25 för 4-manna, kidsvolley och alla som vill prova på. Lägret pågick från måndag 17 juni till och med torsdag 20 juni mellan 9:00 och 15:30 i Nya Rotebrohallen.

Lägret blev väldigt uppskattat av barnen och bestod av en kombination av volleybollträning och lek och ett stort tack till våra ungdomstränare Linn, Sigrid, Emma, Nora, Oskar, Pontus och Mirre (lägeransvarig) för ett väl genomfört och mycket uppskattat läger!

Nästa sommarläger!

Glöm inte att anmäla er till nästa läger v 33 för 6-manna och dem som spelar U16 och U18 nästa säsong. Lägret pågår måndag 12/8 till fredag 16/8 mellan 9:00 och 15:30 i Nya Rotebrohallen. Ledare är på plats mellan 8:30 och 16:00. Anmälan hittar du här: http://sollentuna-vk.se/36297/sommarlager-v33-2/

Divisionssektorn – vad händer här?

USM Jönköping

Ungdoms SM för U18-spelare, i år födda -02 eller senare, gick även i år i Jönköping. Sollentuna hade tidigare kvalat in sig i både pojk- och flickklassen och hade dessutom med ytterligare flicklag i Öppna klassen. Det blev två dagar med mycket volley men med hem på bussen kom ett silver för USM flickor och ett guld i Öppna flickklassen. Dessutom säkrade killarna en UGP plats till i vinter!

JSM Södertälje

Junior SM (U20-SM) är den sista stora händelsen i volleysverige före sommaruppehållet och Sollentuna i deltog i alla tre klasserna och alla tre lagen tog medalj – damerna tog brons, herrarna silver och i den öppna klassen knep tjejerna guldet!

Just nu har annars divisionssektorn fullt upp med att planera inför nästa säsong, det är mycket med hallar för träning och matcher samt ordna tränare och coacher som ska klaffa.

Elitlagen

Vi planerar och bygger våra elitlag inför nästa säsong;

Damlaget

Damlaget är inne i en spännande period och sportchef Sara Österman har lyckats få Fanny Andersson att komma till oss – en landslagsspelare, ursprungligen från Ängelholm, som väljer att flytta till Stockholm och då spelar för oss. Vi har också dialoger igång med alla i laget och vi hoppas (och tror) att många vill fortsätta! Vi har också dialoger igång med andra intressanta spelare, som är nyfikna på oss, så nästa säsong ser lovande ut!

Herrlaget

Herrlaget har fått en ny sportchef, Ulla Grundstedt, och hon jobbar på! Vi får tillbaka två ”gamla” SVK:are; Joar Jämtsved är klar med sin gymnasieutbildning på RIG och vi är glada att han valde att komma hem igen, samt Victor Nielsen, en Sollentunakille som efter RIG gick till Falkenberg och Hylte/Halmstad återvänder också. I övrigt är herrlaget intakt och med lagkapten Staffan Blomgren i spetsen kommer de att satsa på ännu bättre placering nästa säsong!

Nationaldagen – firande i edsbergsparken

Sollentuna volleys elitlag, några i divisionslagen och många av våra representanter i sektorerna jobbar på Nationaldagsfirandet i Edsbergsparken varje år. I år hade vi både parkeringsvaktsuppdrag, vi erbjöd gräsvolley och vi hade en fenomenal försäljningssuccé i form av vår nya kioskvagn där vi sålde både korv och fika och GLASS i stora lass. Vi hade tur med vädret och allt gick åt som smör i solsken 😊. Tack alla som bidrog med tid och kraft, tack för alla hembakta bullar och kakor och tack för att ni introducerade flera barn och ungdomar till volleyboll! Vi fick en nätt vinst på dryga 35 000 kr för den dagens arbete och det kan vi tacka er alla för!

 

Schools out

Alla som går ut gymnasiet kunde träffa våra elitlagsspelare på Schools Out den 12/6 – festen som Satelliten ordnade! Elitlagen jobbar tillsammans som funktionärer på festen och den var mycket lyckad i år! Vi ”hade hand om” nödutgångarna och tack-o-lov behövde de aldrig användas 😊

Snart augusti igen…

Hoppas ni alla får en underbar sommar och att vi ses igen i augusti! Under tiden får ni spela beach, bada och vila upp er!

Inspike

Men, glöm inte att boka in starten på nästa säsong, vår Inspike 24-25/8. Då kör vi igång efter sommaren, påminner både fingrar och huvud om volleybollslag och speltaktik, utbildar i nyheter runt protokoll och tävlingar, mer information om Folkspel och våra planerade aktiviteter samt ger alla möjlighet att titta och prova klubbkläder, träffa nya och gamla kompisar och mycket mer!

 

Soliga sommarhälsningar!

Åsa Blomgren
Ordförande Sollentuna Volley