AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Elitherrarna i Finland

Resan till Finland Herr Elit 30 augusti – 02 september 2019

Resan startade på fredagen med samling vid Siljaterminalen. Alla kom i god tid och vi hade tid att sitta på terrassen en bra stund innan det var dags att gå ombord. Väl ombord var det lite fri tid med middag för en del och lite relax för andra. Ett konferensrum var bokat och 20:30 samlades laget för ett kort möte. Förväntningar för laget och för enskilda spelare skrevs ner och samlades in. Det blev en tidig kväll och alla drog sig tillbaka efter mötet till sina hytter.

Lördagen började tidigt med ankomst till Åbo redan klockan 07:00, lokal tid (06:00, svensk tid). En buss hämtade upp och oss efter ett stopp för frukost lade sig lugnet i bussen och nästan alla tog en liten förmiddagssiesta i bussen. Framme i Tammerfors var det dags att ladda för dagens första match mot Akaa Volley, ett lag som har höga förhoppningar på medalj i högsta serien i år.

Första matchen är ett positivt tecken för årets resa och vi startar med mycket energi och många bra aktioner. SVK spelar respektlöst och lyckas hålla en bra servemottagning tillsammans med effektivt anfall och vi vinner första set. Efter det förlorar vi 24-26, 23-25 och 22-25. Små marginaler och med lite mer effektivt spel hade siffrorna sett annorlunda ut. Coach Oskar Muurinen säger: ”Bra slit från grabbarna och extra kul att se hur samspelet fungerar trots att vi bara haft 5 träningar ihop.”

Efter matchen åkte laget till Varala träningsinstitut för en snabb lunch och lite vila innan det var dags för andra matchen, denna gången mot Rantaperkiön Isku, coach Muurinens förra lag. SVK roterar startlineup och spelar jämnt 2-2. Denna matchen visar laget prov på bredd i truppen och att det finns fler länkar som kan utnyttjas för mångsidigare spel. Coachens kommentar ”Matheus var ett jävla lejon på plan!”.

Därefter tog vi oss tillbaka till Varala träningsinstitut, åt middag och lyssnade på Marko Siivonen tala om olika typer av nervsystem och hur man bäst utnyttjar dessa inom idrotten. En väldigt intressant föreläsning och samarbetet med Siivonen kommer att fortsätta under säsongen!

För söndagens match tog vi oss till Sastamala för att spela mot regerande finska mästarna VaLePa, som även spelar Champions League och som även har bra chanser på finska titeln i år. Här förlorar SVK matchen i raka set och VaLePa visar varför de är storfavoriter på hemmaplan. Trots det fanns många ljusglimtar och vikingarna från Sollentuna bjöd stundtals på bra motstånd. Framför allt i andra set (25-23) spelar vi snålt och stabilt, vilket vi ska försöka komma ihåg till när säsongen börjar.

Allt som allt en givande och rolig helg och vi blickar mot säsongsstart med iver och hunger!

Oskar, Staffan och Ulla