Så härligt att börja säsongen med en vinst!

På lördagen var det så säsongspremiär för Herrar-B som även i år spelar i Division 1 Norra. Första matchen var mot Södertelge B på hemmaplan i Arena Satelliten.

Killarna började matchen stabilt, men Södertelge kom mer och mer in i matchen och tog till slut hem första set. Inför andra set behövde upptäckningen bli bättre nu när motståndarna fått ordentligt grepp om sina anfall och förstås krävdes då även ett bra försvarsspel. Våra liberos gjorde vad som krävdes och Ralph hade några fantastiska räddningar både bakom block och i baklinjen. Sollentuna tog hem andra set och inför tredje ändrade vi om lite i uppställningen. Vi tog ledningen och spelade lugnt och säkert till att börja med, men återigen hittade Södertelge sitt anfall och de blev för svåra för oss.

Fjärde set blev en rysare, där vi till slut drog det längsta strået tack vare ett riktigt fint lagspel och ett bra anfall.

Med våra stabila kantspelare som har bra servemottagning, får våra passare möjlighet att leverera pass för ett varierat spel. Mot slutet av matchen visades riktigt bra prov på det, när centerspelet nyttjades mer än tidigare och det blev några viktiga poäng i början av det femte och avgörande setet. Vi behöll ledningen setet igenom och till slut var det våra killar som fick hoppa runt av segerglädje.

Det är kul att se hur laget verkligen spelar för varandra. Det hejas från bänken, det stöttas inne på plan, det är taggat och glöd i spelet. Tack killar för en spännande och rolig match som slutade på bästa “set”!

Slutresultat: Sollentuna B – Södertelge B 3 – 2 (23-25, 25-22, 19-25, 26-24, 15-12) (dvs 108-108!)