AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Stark hemmadebut för Herrar C i division 2

Denna säsong var det dags för Herrar C att ta klivet upp från Stockholm Volley Cup till divisionsspel i division 2. Herrar C består av spelare födda 2003 och 2004, så det är ett ungt lag som kommer ställas inför betydligt mer rutinerat motstånd under säsongen. Herrar division 2 spelas i år i form av sammandrag, med tre matcher samma dag. Säsongspremiären var därför mot två lag samma dag; Lidingö och Solna.

Sollentuna-Lidingö var först ut under dagen och Herrar C gick in på plan och spelade riktigt bra redan från början. Matchen slutade med en 3-0 förlust med setsiffrorna 18-25, 15-25, 21-25, men laget deppade inte för det. Killarna var duktiga på att spela sitt spel mot det mer rutinerade Lidingö, och hade många fina och långa bolldueller.

Andra matchen för våra killar var mot ett betydligt äldre Solna. Matchen inleddes lite skakigare än mot Lidingö, och även denna match förlorade vårt lag med 3-0. Setsiffrorna i matchen blev 14-25, 12-25 och 25-27. Möjligen hade vi lite fördel av att Solna just spelat mot Lidingö och utan vila mellan matcherna – så i sista set tog kanske åldern ut sin rätt. Dock roligt att se att våra killar fortsatte att utmana och spela fin volleyboll ända tills matchen var över!

Herrar C har kvar Lucas Nordström som tränare och har dessutom fått tillskott på tränarfronten av Mirjam “Mirre” Gustavsson. För dagen coachade Mirre, och före första matchen var hon nog mer nervös än killarna.

Coach Mirre kommenterar:
– Det här var så roligt, killarna spelade långt över mina förväntningar! Det är vår första säsong i divisionsspel och vi har sagt att vi är här mycket för att lära oss. Att laget gör det så bra tillsammans, oavsett vilken uppsättning spelare som är på plan, gör mig extra nöjd. Det här lovar gott inför säsongen som kommer!

På det hela taget en ganska bra division 2 start för det unga laget, trots avsaknad av poäng i tabellen!