Kämpainsats i Helenelundshallen

Inför säsongen 2019/2020 slogs de tidigare lagen Damer C och Damer D ihop till ett lag – Damer C/D som ganska snabbt blev Damer C. Dessutom anslöts sig några nya lagkamrater sig till truppen under försäsongen och söndagen den 6 oktober 2019 var det så dags för säsongsdebut i divisionsspelet – och vilken debut det blev!

Klockan 14.00 startades årets säsong med hemmamatch i Helenelundshallen, efter att laget först laddat med en gemensam frukost (stort tack Alma!). För motståndet stod Spårvägen – ett lag som förra året besegrat Sollentuna både hemma och borta i svängiga men ändå rätt klara segrar. Dagen till ära hade C-damerna och Jonas fått förstärkning på coachsidan av Emil Norberg och Mirre Gustavsson (som gjorde comeback som coach för tjejerna). Tränartrion hade på förhand bestämt att alla i laget skulle få mycket speltid och det fick de – matchen skulle visa sig bli både lång och en riktig nagelbitare.

Första set blir en rysare. Sollentuna tar en tidig ledning men allt eftersom första setet löper visa Spårvägen varför de var så svåra att möta förra säsongen – allt kommer tillbaka! Ledning 6-3 blir till underläge 6-10. Sen böljar matchen fram och tillbaka till ställningen 18-18. En poängs fördel växlar mellan lagen och Spårvägen har tre setbollar vid 21-24. Ändå stretar Sollentuna emot fram till 25-25, men setet förloras till slut 25-27.

I andra set mönstrar Sollentuna, enligt plan, en ny startsexa och utvecklingen blir till att börja med den motsatta. Spårvägen tar en tidig ledning men Sollentuna kommer tillbaka och tar över initiativet flera gånger. Vid ledning 10-8 börjar dock Spårvägen vinna allt fler bollar och en stund senare är det underläge 14-20. Tjejerna har dock inte gett upp hoppet och kämpar sig återigen tillbaka in i setet och vid 22 lika är det helt jämnt igen. Då gör Spårvägen ett lyckat byte och en kort stund senare slutar setet 22-25.

I tredje set är det återigen ett nykomponerat lag på plan och matchen följer samma mönster som tidigare – det är jämnt och lagen tar omväxlande initiativet om matchen. Vid ledning 16-11 har Sollentuna för första gången i matchen lyckats göra ett lite större ryck, bara för att en stund senare återigen befinna sig i en, för matchen, avgörande situation vid 17-17. Som så många gånger tidigare visar då tjejerna att de är som bäst under press. Sollentuna tar en time-out, pratar ihop sig, och vinner tredje set 25-19.

Set nummer fyra inleds återigen med en ny konstellation som tar en snabb ledning. Rätt omgående gör Spårvägen dock ett ryck och Sollentuna är i underläge 2-7 innan man lyckas kämpa sig tillbaka. Nu går återigen initiativet över fram och tillbaka ända tills Sollentuna vid ställningen 23-23 lyckas vinna två bollar i rad och setet med 25-23. Det är kvitterat, en poäng är bärgad och prestationen överträffar förra säsongens möten med Spårvägen.

I kampen om extrapoängen tar Sollentuna ett fast grepp om händelseutvecklingen. Vid ledning 9-2 kan man ana en möjlighet till att Sollentuna också ska vinna matchen och för första gången slå Spårvägen i en divisionsmatch. Det skulle dock visa sig vara en lite för tidig slutsats, för Spårvägen har långt ifrån slutat spela om segern. Plötsligt är matchen jämn igen. Vid 14-12 har Sollentuna två matchbollar utan att lyckas stänga matchen. Vid 14-15 är det istället Spårvägen som har en matchboll, men Sollentuna stretar emot. Ny matchboll för Sollentuna vid 16-15, men inte heller denna gång är laget i mål. Men till slut, efter 2 timmar och 14 minuter vinner Sollentunas Damer C årets första divisionsmatch. Spårvägen är för första gången besegrade – och Sollentunas C-lag är fortfarande obesegrade i Helenelundshallen!

Sollentuna C – Spårvägen 3-2 (25-27, 22-25, 25-19, 25-23, 18-16)