AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Stjärnfall och Kanalhallen besegrade

Efter holmgången i Helenelundshallen var det så dags för C-damerna att ge sig av på turné. Resan var dock inte alltför lång, utan närmare bestämt till Hammarby Sjöstad. Stjärnfall stod för motståndet och spelplatsen var Kanalhallen – denna legendomspunna idrottsanläggning. Säsongen 2018/2019 besöktes Kanalhallen tre gånger och lika många gånger fick vi åka hem med svansen mellan benen. Mötena med Stjärnfall förra säsongen visade på ett likande utfall, torsk borta med 1-3 efter att ha förlorat fjärde och sista set med det snudd på legendariska resultatet 29-31 och förlust hemma med 2-3 i en match som just passerade 2-timmarsstrecket. Det fanns med andra ord en mängd skäl till att kräva revansch denna gång.

Kanalhallen hade dock inte förändrats till detta möte. Det var samma syrefattiga underjordiska wifi-fattiga bunker som förra året, därtill med en dörrsignal som får den mest rutinerade reservist att instinktivt söka skyddsställning. Stjärnfalls spelare var sig också lika – erfarna och rutinerade, och med en blick för spelet som få lag kan matcha. Båda lagen kom till spel med femsetsmatcher i bagaget – föga förvånande stod också ett nytt maraton på programmet.

Bara att värma upp i Kanalhallen är en utmaning, och när första set väl kom igång pustades och stånkades det en hel del på båda sidorna av nätet. Stjärnfall, som har åtskilliga fler ”10 000 timmar” att luta sig tillbaka mot, tog tidigt initiativet. Sollentuna är aldrig riktigt nära, siffrorna till trots. Stjärnfall 25 – Sollentuna 21 slutar setet.

I andra set ställer Sollentuna flera nya spelare på banan, en förutsättning för överlevnad i Kanalhallen i kombination med en filosofi som bygger på att alla ska få speltid och erfarenhet eftersom laget fortfarande är under utbildning. Den nya konstellationen kommer in med lite ny energi och skapar successivt ett överläge som växer allt eftersom setet pågår. I slutet av setet gör Sollentuna några byten för att säkra setvinsten och vid ledning 24-21 har laget tre setbollar, men Stjärnfall stretar emot. Även vid ställningen 25-24 och 26-25 har Sollentuna möjlighet att stänga setet men det är ändå Stjärnfall som till slut vinner setet med 28-26 utan att någon vet exakt hur det gick till.

Att vinna de två första seten som Sollentuna Damer-C är dock kanske det sämsta man kan göra, i alla fall sett till årets säsong. Hittills har det nämligen resulterat i förlust. I tredje set börjar Sollentunas ungdomliga entusiasm ge utdelning och Stjärnfalls spelare blir alltmer oroliga över varför det här inte snart är över. Och även om Stjärnfall gör ett försök att ta igen Sollentunas försprång och äter sig tillbaka från underläge 16-23 till 21-23 är de ändå aldrig riktigt nära att stänga matchen. Sollentuna vinner tredje set 25-23.

Fjärde set påminner i stora drag om tredje, med skillnaden att även Sollentuna nu måste börja fundera på vilka spelare som fortfarande orkar spela för fullt. Laget tar en stor ledning och nu känns förra veckas scenario igen – Sollentuna är på gång att återigen göra en klassisk vändning. Vid ledning 20-13 går tankarna mot hur laget ska formeras inför femte och avgörande set, vilket visar sig vara lite prematurt. Något senare är ställningen 22-22 och det blir lite spänt. Tre bollar senare vinner Sollentuna setet 25-22 och matchen går till skiljeset om extrapoängen.

Femte set blir jämnt men Sollentuna lyckas hela tiden ligga lite före i protokollet. Stjärnfall gör ett sista desperat försök att lägga över kluriga bollar på Sollentunas planhalva, en strategi som fungerat tidigare under matchen men som nu fångas upp av krigarna från Sollentuna. Efter 2 timmar och 17 minuter har Sollentuna bärgat årets andra seger av två möjliga. En ny skalp är ett faktum och såväl Stjärnfall som Kanalhallen är äntligen besegrade!

Stjärnfall – Sollentuna C 2-3 (25-21, 28-26, 23-25, 22-25, 10-15)