AKTUELLT

Årsmöte 19e oktober

Styrelsen

Kallelse årsmöte Sollentuna Volleybollklubb

SVK Nytt Oktober 2019

Ordförande har ordet

Hej igen!

Jag hoppas att sommaren var fin och att hösten börjat bra! Tänk att sommarmånaderna alltid försvinner fortare än man tror… men för klubbens del har det varit en intensiv period både under och efter sommaren, att dra igång säsongen för alla träningsgrupper och lag är ett ganska stort pussel. Läs här vad som både är på gång och vad som hänt!

På gång:

 • Den årliga resan till Kungälv och 3-Kungaslaget äger alltid rum sista helgen i oktober – dvs nu! Vi är som vanligt jättemånga som åker, i år fyller vi två stora bussar som vanligt, runt 100 förväntansfulla barn, ungdomar och ledare åker för att spela och ha kul i två hela dagar. Lycka till alla och vi hoppas på några finns bilder till nästa brev!
 • U23SM i Lund går av stapeln första helgen i november och vi åker ner med ett herrlag som består av spelare från Elitherrarna och Herrar-B och leds av Oskar Muurinen och Andreas Härneman! Lycka till och hoppas på fina bilder även härifrån till nästa brev!
 • Julvolleyn den 10 december 18 – 20 i Sporthallen – boka in den redan nu så att ni inte missar den!
 • UngdomsGP i Uppsala 18 – 19 januari 2020, för spelare födda 2002 och yngre

Säsongsstart ungdoms- och divisionssektorn

Vi har fått igång flera divisionslag eftersom många yngre spelare har börjat spela sexmanna ”på riktigt” och är anmälda till divisionsspel. För de lite yngre lagen kommer det att vara otroligt utvecklande och lärorikt eftersom de lag vi möter ofta består av ”gamla” och erfarna volleybollspelare som kommer att göra allt för att vinna! Och för våra mer erfarna divisionslag finns fina placeringar från förra året att försvara och jag är helt övertygad om att alla lag kommer att ha både kul och lära sig massor!

Sollentuna finns representerande i Elitserie dam och Elitserie herr, i Division 1 Norra damer och Division 1 Norra herrar, i division 2 Mellersta östra damer och division 2 Mellersta herrar samt i division 3 Mellersta damer. Om ni vill hålla lite koll på de olika lagens spelscheman hittar ni informationen här: http://svbf-web.dataproject.com/MainHome.aspx.

Vi har också fått igång alla yngre grupper, det tog lite tid innan hela logistiken runt tränare, träningstider, hallar och grupper var OK men nu är allt på plats (hoppas vi 😊). De flesta träningsgrupperna har anmält lag till Stockholm volleycup och det är väldigt många klubbar och lag anmälda i många olika nivåer (levlar) vilket är jätteroligt!

De första turneringsomgångarna i level 4, 6, 7, U16 och U18 har redan spelats och Svk är representerade i samtliga nivåer. Att vara med på Stockholm volleycup en dag är så positivt; barnen lär känna kompisar från andra klubbar, det blir tydligt varför träningarna är viktiga – det kan visa sig vad vi behöver öva mer på eller vad vi är riktigt bra på redan, det ger både lag- och klubbkänsla om vi passar på att heja på våra kompisar när vi själva inte spelar mm. Så lycka till alla! Om ni vill ha information om lag, nivåer, spelscheman etc så finns det mesta här: https://www.profixio.com/reg/stockholm-volley-cup-2019-20-2019

 Nya grupper

Vi börjar nu titta på om vi kan starta några nya grupper; tider och hallar har vi lyckats få fram men vi behöver hitta tränare och lagföräldrar. Någon som kan/vill hjälpa till eller som känner någon som kan/vill vara med så är ni hjärtligt välkomna att höra av er med era tips till antingen mig asa.m.blomgren@gmail.com eller till kansliet@sollentuns-vk.se

Vi vill starta:

 • En nybörjargrupp för lite äldre ungdomar som vill komma till oss och börja spela men som inte kan hoppa in i befintliga grupper direkt
 • En Volleybompagrupp för de allra yngsta där man leker med boll och har kul tillsammans

Några praktiska tips/råd/instruktioner till alla träningsgrupper

Vi är en klubb med många grupper spridda i flera hallar och det finns en hel del saker som varje träningsgrupp behöver göra för att våra träningar ska bli så bra som möjligt:

Bollar

Bollar är en tung utgiftspost för klubben och vi har placerat bollar i alla hallar vi spelar i. Bollarna ska ligga i bollvagnar och vara inlåsta i förråd då vi inte spelar med dem. Tyvärr försvinner det många bollar – hittills runt 5 st/månad och det har vi inte möjlighet att bekosta framåt så vi uppmanar samtliga träningsgrupper att;

 1. Räkna alla bollar före träningspasset, notera antalet!
 2. Samla in och räkna ihop bollarna efter ert träningspass – se till att ni har samma antal då ni slutar som när ni började
 3. Har någon boll gått sönder under ert pass ska det anmälas till kansliet och bollen lämnas in
 4. Har någon boll förvunnit under ert pass ska det anmälas till kansliet och gruppen får betala en boll (ca 700 kr)
 5. Kommer en annan träningsgrupp efter er ska ni ändå göra exakt samma räkneövning, annars kan bollar försvinna under kvällen och ingen vet vem som ansvarade för dem
 6. Har ni en träningsgrupp före er ska ni ändå räkna bollarna före er träning (enligt samma logik som punkt 3 😊)
 7. Kommer inte en annan grupp efter er ska bollarna låsas in

Avanmäla halltider:

Alla träningsgrupper måste vara noga med att avanmäla de tider man eventuellt inte kommer att nyttja sin träningstid och avanmälan bör göras minst en vecka i förväg. Det gör att vi slipper betala för outnyttjad halltid – skriv till idrottskonsulenter@sollentuna.se med kopia till kansliet@sollentuna-vk.se och berätta vilken dag, tid och hall ni inte kommer att nyttja!

Felanmälan av utrustning i hallar

Det är inte alltid hallarnas utrustning är tipp-topp och det är bra om vi hjälps åt att anmäla de brister vi ser eller de prylar vi saknar till kommunen respektive Medley. Anmäler gör ni här: https://www.sollentuna.se/sv/kontakt/Rapportera-fel–problem/

I sporthallen är det Medley som är huvudman och då anmäler ni först till deras reception och de ska vidareförmedla felet – och om det inte fungera så gör en felanmälan till kommunen.

Elitsektorn

Våra elitlag har startat säsongen med ordentligt taggade spelare, coacher och sportchefer! Bägge lagen åkte till Finland på försäsongsturneringar och sedan har de spelat riktigt bra i de första omgångarna av elitserien – just nu ligger damerna tvåa och herrarna leder! Vi hoppas på fortsatt positiva resultat!

Våra elittränare, sportchefer och representanter från elitlagen har dessutom just dragit igång en elitsektor. Första mötet hölls i mitten på oktober och där kommer frågor som är specifika för elitlagen att dryftas – jättekul att det kommit igång och det ska bli spännande att höra vad som händer!

Folkspel – lotteri

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite…vi har påbörjat samarbetet med Folkspel och i den första omgången säljer vi lotter och adventskalendrar. De allra flesta träningsgrupperna har fått sina kuvert och jag hoppas att det går bra – själv sålde jag och damernas sportchef slut på samtliga lotter och adventskalendrar under två timmar på en elitseriematch! Det verkar som om det är relativt lättsålda produkter, vi får dessutom draghjälp av reklam i TV och radio. Om ni kommer ihåg så den största delen av förtjänsten (65%) direkt till den träningsgrupp man spelar i och resterande (35%) kommer att gå till aktiviteter som gynnar alla i klubben, t ex bollar utrustning i hallar, matchtröjor till alla spelare etc.

Första omgången ska vara klar i mitten av november och sedan kommer vi att starta omgång nr 2 med försäljning av uppesittarkvällens lotter.

Ny lagstiftning som påverkar oss alla

Från och med 1:a januari 2020 ska alla föreningar begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har kontakt med barn. I utdraget syns inte enklare förseelser men grova brott såsom mord, dråp, grov misshandel, människorov, alla sexualbrott, barnpornografibrott och grovt rån listas. Alla våra tränare, coacher, lagledare etc. har kontakt med barn och vi kommer därför att begära ett sådant utdrag från alla er som är i kontakt med våra grupper, registren kommer inte att sparas men kontrolleras – och sen kommer vi att genomföra den typer av utdragskontroll med jämna mellanrum. Vi följer vad Riksidrottsförbundet gör och beslutar, vi återkommer med mer detaljerad information om hur vi ska gå tillväga och vill ni veta mer är nedanstående länkar bra: https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott/fragorochsvaromregisterutdrag

https://www.rf.se/RFarbetarmed/Barn-ochungdomsidrott/Barnkonventionenblirlag

Hållbart ledarskap fortsätter

En del i klubbens satsning på att utbilda flera tränare fortsätter med vår satsning med ”Hållbart Ledarskap” och vi kommer att fortsätta med fokus på själva volleybolldelarna som fortsättning på fysiologi och pedagogik.

Vårt första pass genomfördes 28/9 i Sporthallen, och det fick otroligt bra mottagande och många positiva omdömen – kul! Det var vår herrelittränare Oskar Muurinen som grundligt gick igenom servemottag & bagger.  Oskar kommer att fortsätta utbilda med att gå igenom övriga delmoment inom volleybollen och boka därför in kommande datum:

 • 6/11 pass & serve
 • 27/11 anfall
 • sen i januari blir det defence & block

Vi ses! Hälsningar

Åsa Blomgren, ordförande Sollentuna Volley