Rapport från U23-SM i Lund

Det var ett taggat SVK som reste till Lund under fredagskvällen. Ett lag med många spelare som har åldern inne i ytterligare minst 3 år för turneringen.

Första matchen mot Karlstad slutade med 2-0 vinst. En bra första match och tillfälle att hitta vårt spel. Värt att notera var Kai Wendler med en serveserie på 15 bollar samt 6 esse i första set.

Andra matchen, gruppfinalen mot Södertelge, var en svajig match minst sagt. Ett Södertelge med många bra spelare och en vilja att vinna till varje pris. Det gick till skiljeset och där blev de snäppet starkare än oss när det verkligen gällde och vi fick se oss besegrade. Detta innebar kvartsfinal en timme senare mot hemmalaget Lund.
En match som vi tappade tyvärr. Vi vann första set komfortabelt, de vann andra set som var väldigt tight. I tredje får de några rotationer som vi får problem med och de drar det längsta strået och skickar tyvärr ut oss från top-4 och en semifinalplats.

Under söndagen spelar vi en bra men jämn match mot Lidingö och vinner 2-1 och säkrar femteplatsen.

Inför turneringen hade vi lite oklarheter om vem som skulle bli centerpartner med Serhii. Detta blev Max Kaufmann och på vilket set han gjorde det. En stark insats med en vilja och tro som laget verkligen lyftes av. Även vår ledare och högerspiker Joar gjorde några set som center vilket vi vet att han gör på en väldigt hög nivå.
Jag (Andreas Härneman) och Oskar summerar helgen med blandade känslor då vi kunde nått semifinal minst om vi varit mer skärpta när det verkligen gällde. Men vi är nöjda med laget då vi inte hunnit träna mer än 1 träning hela laget tillsammans inför helgen.

En kul helg med ett gäng härliga människor!

Andreas

SVK team U23 2019, Foto: Petter Borna