AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Första 3-poängaren bärgad!

Helenelundshallen i all är men det är ändå Satelliten som är Sollentuna volleys högborg, och lördagen den 9 november 2019 var det så äntligen dags för årets första hemmamatch vårt volleybolltempel. Motståndarlaget var Nyköping, ett lag som snodde extrapoängen i Satelliten förra året och sen gjorde processen kort genom att vinna hemma i tre raka, om än jämna, set hemma i förra säsongens sista match. Det fanns således en hel del revansch att utkräva. Dessutom en serieledning att försvara. Förberedelserna följde ett tidigare vinnande koncept med gemensam frukost, denna gång hemma hos Sigrid m familj. Ett stort tack för en generös start på dagen!

Efter en något trevande start där Nyköping tar en tidig ledning kämpar vi oss fram från likaläge 16-16 till ledning 20-16 som sen blir 23-18. När vi sen ska stänga setet blir det oroligt och tveksamt och helt plötsligt står det 23-23. Och inte heller när vi servar för setet vid 24-23 lyckas vi knyta ihop säcken. Istället är det Nyköping som tar setet 26-24 utan att vi egentligen vet hur det gick till. Nåja, förlorat set har vi gjort förut. Nya tag.

14 spelare till match! Det är kul att spela volleyboll i Damer C.

Andra set följer i första sets fotspår. Nyköping tar åter igen en tidig ledning och vi får jaga ikapp. Känslan är dock god och vi känner att det finns stora möjligheter bara vi får igång vårt spel. Och vid ställning 18-18 gör vi ett ryck som denna gång håller i sig. Någon minut senare har vi utjämnat matchen och vunnit setet 25-21. Sen lossnar det rejält.

Vi vinner de två följande seten 25-11, 25-12. Vi får igång vårt spel och får möjligheten att ge alla dagens 14 (!) lagmedlemmar speltid. Vi servar bra, och vi får ordning på både mottag och anfall. Vi spelar som ett lag – och vi vinner som ett lag. I Satelliten. Vi bärgar årets första 3-poängare och vi försvarar vår serieledning med besked!

En vacker tavla att beskåda…