AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Debaclet på Lidingö

I en haltande serie leder Damer C division 2 Mellersta Östra, efter fyra raka segrar, när det var dags för toppmöte på Lidingö. Skärgårdslaget Lidingö låg ett par platser efter men tittar man lite extra noga ser man att de endast varit ute på två seglatser i årets säsong, båda med förhållandevis övertygande segrar. En tuff match väntade således, men det såg vi också fram emot när vi lördagen den 16 november lämnade fastlandet och tog bron över till vår närmaste ö.

Väl på plats i Käppala-hallen var det ett uppsluppet gäng som värmde upp med lite fotboll innan allt är dukat och klart för volleyboll. Känslan var god, vi hade haft en riktigt bra träningsvecka och nu skulle vi slåss om att få behålla vår förstaplats. Men även om det började bra hamnade vi ganska snart ur kurs.

I första set är det jämt halvvägs innan Lidingö drar ifrån. De har ett starkt grundspel och en libero som för dagen storspelar. Vi försöker hitta ett eget spel men lyckas dåligt. Lidingö vinner första set med 25-17.

Andra set startar vi om möjligt ännu sämre och redan vid 0-3 är det dags för setets första time-out. Det ger ingen större effekt men vi lyckas i alla fall se till att Lidingös försprång inte ökar. Vid underläge 15-18 är det dags för setets andra time-out och några poäng senare börjar en upphämtning som tar oss till 24-24. Nu börjar vi känna nytt hopp och ett scenario som vi upplevt tidigare. Tyvärr är det stolpe ut och setet förloras 24-26.

Vid sidbytet inför tredje känner vi ändå att nu vänder det. Vi vann andra halvan av andra set och vi har under den här säsongen vänt många matcher på ett liknande set. Lidingö verkade dock inte ha insett att det kan vara farligt att vinna de två första seten mot Sollentuna utan fortsätter sitt vinnande spel även i tredje. Samtidigt lyckas vi inte ta med oss den goda känslan från slutet av setet innan utan hamnar rätt snabbt åter i ett underläge – ett underläge som vi aldrig hämtar oss från. Lidingö bjuder på ett riktigt bra spel matchen igenom och vi har svårt att få ordning på vårt. Det leder till en relativt enkel seger för Lidingö och vi lyfter på hatten och tackar för lektionen.

Lidingö – Sollentuna 3-0 (27-17, 26-24, 25-12).

När omgången några dagar senare spelas klart vinner Stockholms Vingar C över Lidingö och Västerås över Stjärnfall, vilket innebär att division 2 Mellersta Östra är en ytterst jämn historia med fyra lag på 9 poäng. Än så länge ligger vi dock fortfarande på topp!