Viktig trepoängare för damerna i Svedala!

Under lördagen spelade våra elitdamer bortamatch mot Svedala. Matchen vanns komfortabelt efter en skakig start och damerna har nu placerar sig i ett bra läge i kampen om de åtråvärda platserna till säsongens upplaga av Grand Prix i januari 2020.

Setsiffror: (23-35), (25-20), (25-14), (25-11)
Matchens lirare i Sollentuna: Fanny Andersson

Coach Niclas Bagelius kommentarer om matchen: En riktigt skön och välförtjänt seger. Vi åkte ner till Skåne utan vår fulla trupp då vi bland annat saknade vår poängmaskin Madde Green och vår passare Kajsa Österman. Tyngda av stundens allvar och med lite ovana positioner tog det ett set att bli varma i kläderna och att hitta vårt avslappnade spel.
Från set 2 och i princip genom hela matchen kunde vi falla tillbaka på ett tryggt grundspel och kontrollera matchen. 3 viktiga poäng i jakten efter en GP-plats! 
Nu härnäst väntar toppmöte på hemmaplan i Satelliten mot regerande mästarna Engelholm!

Coach Bagelius säger såhär inför den matchen: Det kommer att bli en mycket tuff match. De har många långa stora spelare och som vanligt 3 rutinerade proffs som får majoriteten av bollarna. Det kommer att krävas mycket av oss för att kunna ta poäng men vi har alla möjligheter att göra det. Vår serve kommer att bli ett viktigt vapen och såklart vår egen servemottagning. Vi laddar inför en tuff match med hög kvalitet, vilket vi hoppas lockar mycket folk till Satelliten också!

Nu på lördag 30 november klockan 17:00 tar alltså SVKs damer emot Engelholm på hemmaplan, vi hoppas att så många som möjligt kommer och skapar en magisk stämning i hallen! En trepoängare skulle även innebära en garanterad kvalificering till Grand Prix.

Foto: Robert Karlsson