AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Nissarna nära nirvana

Tomtefar och övriga gamla tomtar i Draget samlades för ett nappatag med smånissarna i Sollentuna C en dryg vecka före jul. I Helenelunds gille fanns tydliga spår efter Lucia med glitter på golvet över hela planen. Nissarna for omkring och hoppade och slog under uppvärmningen som ystra ungrenar, medan gammeltomtarna storögt tittade på. Far Wreber hade hela familjeklanen med sig och bollarna ven både runt och på pyttetomtarna i hörnet.

Nissarna var anförda av Lucas Nordström och han behövde bara släppa ut dom på planen för att de första poängen skulle vinnas. Tomtarna såg tunga ut och skäggen hängde i golvet.

Tomtefar själv, Göran Lindgren, försökte få igång sitt lag, men det ville inte riktigt lyfta. Nissarna visade sig vara både begåvade och spänstiga och hängde med långt in i setet. Vid 15 lika darrade det dock lite i luvorna och Tomtarna kunde gå ifrån till 25-18.

I andra set bytte Tomtarna in såväl den tyngste som den yngste tomten, Johan Fransson och Johan Silhammer. Nissarna såg förskräckta ut (med viss rätt) men spelade både listigt och med kraft. Nu hade dock glöggen gått ur kropparna på di gamle för Johan och Johan bankade på ganska bra. Setet rann iväg ganska snabbt, 25-9.

Till tredje set försökte Lucas förvirra Tomtarna genom att byta passare och rotera spelare. Detta var dock förgäves, för Tomtarna märkte aldrig något. Nissarna spottade i vart fall upp sig och stretade emot bra. Men med bättre servemottagning (kors i taket!) fick Tomtarna ett mer varierat anfallsspel och kunde med några avslutande smällkarameller slå in paketet och nöjda bege sig hem till tomteverkstaden igen, 25 – 19.