AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Både upp och ner helgen före GP

Båda elitlagen spelade hemma i helgen, sista matcherna innan Grand Prix i Uppsala 18 & 19 Januari.

Det blev två långa matcher, båda till skiljeset men en seger och en förlust.

Andra förlusten för säsongen för herrarna kom i en tight femsetare mot Örkelljunga

Under lördagseftermiddagen gästade Örkelljunga VK Satelliten. Ett topplag som Sollentuna slog 5 av 5 gånger under föregående säsong. Det var nära även i lördags men i det avgörande skedet avgjorde Örkelljunga och vann matchen med 16-14 i femte set.

Setsiffror: (25-19), (18-25), (25-15), (30-32), (14-16).
Matchens lirare i SVK: Vladan Ceremidcic

Coach Oskar Muurinens kommentarer efter matchen: Det var en tuff hemmaförlust, den första dessutom. Matchen svängde väldigt mycket upp och ner och vi vet att vi inte presterade på den nivån vi vanligtvis brukar hålla.

Vi hade vårt stora momentum i fjärde set, med 2 matchbollar men vi lyckades inte döda matchen. Då tog Örkelljunga istället chansen och var hungrigare än oss i det avgörande skedet.

Det var en nyttig lektion för oss. Vi måste fortsätta prestera varje match och bibehålla våra styrkor för att nå resultat.

Inför GP som spelas kommande helg: Vårt mål är att nå finalen. Först och främst ska vi försöka göra en bra match mot Falkenberg i semifinalen och förhoppningsvis vinna. Om vi lyckas spela som vi gjort kontinuerligt under säsongen har vi bra chanser att göra bra ifrån oss.

Damerna knep viktig vinst i tight femsetare mot Värnamo

Under söndagen gästade Värnamo Satelliten för första gången någonsin i elitsammanhang!

Det blev en väldigt svängig match där Sollentuna knep första set med 25-9. Efter att Värnamo spelat upp sig och vunnit både andra och tredje set steppade SVK upp och avgjorde matchen. Sista set slutade 15-6.

Setsiffror: (25-9), (23-25), (21-25), (25-16), (15-6).
Matchens lirare i SVK: Anita Nolsjö

Coach Niclas Bagelius kommentarer om matchen: Vårt mål med matchen var att vinna samtidigt som många spelare skulle få speltid. Jag tycker att vi lyckades med båda de målen.
Vi håller de taktiska linjerna bra men tappar stundtals lite fokus under matchens gång.

Vad som är glädjande med denna trupp är att vi har 13 spelare som alla håller elitnivå i sitt spel och som kompletterar laget utifrån olika situationer.

Vi känner oss väl förberedda inför GP och nu laddar vi om för en rolig helg. Första GP:t på många år för laget, ska bli oerhört roligt!

Grand Prix

Nu på lördag spelar vårt damlag semifinal i Grand Prix mot Örebro Volley och herrarna semifinal mot Falkenbergs VBK!