AKTUELLT

BigStep 2024

webmaster

BigStep är tillbaka! Efter 14 år kommer BigStep tillbaka som en spännande och rolig start på säsongen!

Vilken Grand Prix helg!

Grand Prix i Uppsala – vilken fest och vilken helg och vilken klubb! Och vi svävar på moln eftersom vi var representerade i både dam- och herrelitklasserna för första gången sedan 2010/2011 och våra herrar vann – för första gången sedan 1998!


Sollentuna volley var dessutom representerade i både tjejernas och killarnas UGP samt veterandamernas klass +35. Vilken annan klubb kan ens göra det? Det vimlade av spelare, ledare och Sollentunahejande publik i Fyrishov. Med oss hem fick vi totalt ett guld, ett silver, ett brons och två fjärdeplatser – jättekul!

Våra veterandamer kom på en hedrande tredjeplats, efter att ha slagit Västerås VBK i bronsmatchen. I en spännande final mot Habo tog våra UGP-killar ett fint silver och våra UGP-tjejer kämpade på ordentligt men missade tyvärr pallplats efter en förlust i sista matchen mot Norsjö.

Klubben har inte haft bägge elitlagen i turneringen sedan säsongen 2010/2011 så årets evenemang var extra spännande. Våra damer slet hårt men de slutliga vinnarna Örebro var alltför svåra i semin. I bronsmatchen drabbades vi av stundens allvar och förlorade till sist matchen – kämpade i fem set – men vi är en erfarenhet rikare som gör att nästa gång går det bättre!

Våra herrar var i GP för två år sedan och gjorde då samma resa som damerna, de kom fyra. Men, som sagt, erfarenheten gör mycket och de spelade som de aldrig gjort förut; lugnt, smart, följde taktiken och gjorde få misstag – och kammade hem guldet. Herrar har inte tagit guld i GP sedan 1998 (damerna vann 2006) så just nu svävar vi på moln.

Stort tack till Uppsala Volley och Svensk Volleyboll för ett fantastiskt arrangemang!

Sen, bara att ladda om och satsa på att fortsätta spela bra i grundserierna och sedan slutspel!