AKTUELLT

Årsmöte 19e oktober

Styrelsen

Kallelse årsmöte Sollentuna Volleybollklubb

Damerna minsta möjliga marginal från bronsmedaljen i Grand Prix 2020

Vårt damlag inledde sitt Grand Prix äventyr i semifinal mot Örebro Volley.
En match där man hade svårt med,  framför allt, servemottagningen och hittade inte riktigt in i matchen. Örebro visade däremot upp sig från sin bästa sida och vann matchen i raka set. Örebro gick även vinnande ur turneringen efter 3-0 i finalen mot de regerande mästarna EVS.

Foto: Emma Trepte

Under söndagen väntade Hylte-Halmstad i match om tredjepris efter att de åkt ut mot EVS i den andra semifinalen.
Där visade SVK att man verkligen laddat om. Med en rivstart och ett lag sprudlande av energi och självförtroende vann man de två första seten komfortabelt med 25-20, 25-15.

Sedan växlade Hylte-Halmstad upp och hittade mer och mer in i matchen. Sollentuna stod emot bra men matchen gick till femte set efter att Hylte-Halmstad vunnit både matchens tredje och fjärde set. I femte set var det oerhört jämnt men i slutskedet var Hylte-Halmstad något starkare och vann matchen med slutresultat 3-2. En stark insats av damerna med ett tungt avslut.

Passare Fanny Anderssons kommentarer efter bronsmatchen: Bittert resultat såklart. Vi startade matchen väldigt bra, extremt bra faktiskt. Sedan tappade vi, Hylte-Halmstad gjorde det bra och vi gjorde för många egna misstag vilket blev avgörande.
Vi hade samtidigt en otroligt bra energi matchen igenom och kämpade på allt.
Jag är stolt över laget, säger Fanny.

Coach Niclas Bagelius kommentarer om GP-helgen: Det var ett bra träningstillfälle att få mäta oss med de största. Vi har fått ett mycket bra kvitto på de sakerna vi gör bra och i de moment vi behöver förbättras. Vi känner att vi hör hemma i toppskicket i elitserien och har en plan för att ta nästa steg.
Vi vet nu vad vi behöver förbättra och kommer att fortsätta att träna stenhårt för att bli bättre för varje dag som går.
Vi tar nu med oss det i förberedelserna inför slutspelet senare i vår.

Nästa helg fortsätter elitseriespelet för våra damer. Söndag 26/1 gästar Sollentuna Engelholms VS, matchstart 15:00! Missa inte det!