AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

UGP Killarna kom hem med silver!

Till Ungdomens GP (UGP) kvalificerar sig de sex bästa lagen från USM (U18) SM året innan. Sollentunas killar hade i våras otur med skador på nyckelspelare men lyckades ändå säkra den sista UGP-platsen och nu ville man vara med i toppstriden!

Laget bestod av spelare från hela fyra olika träningsgrupper och leddes av Lotti Blomstedt med Anton Wessberg som assisterande.

Coach Lotti berättar om helgen:

Vi kom till Uppsala med en trupp bestående av fem 02:or, en 03:a samt fem 04:or. Truppen kunde delas i två halvor, där respektive halva var samspelta med varandra. Det gällde således att få ihop gruppen till en enhet. Vi hade inte så många träningar på oss för detta, men trots det lyckades killarna hitta varandra i spelet på ett lysande sätt.

Turneringen inleds med en stabil seger i en måstematch mot Falkenberg, där alla elva spelare var med mer eller mindre och bidrog till vinsten. I nästa match ställs vi mot turneringens högst rankade lag – Habo. Vi vinner första set överlägset, med hela 25-10. Allt fungerar perfekt. Framspelen sitter där de ska, passen går rätt väg, anfallen kan inte stoppas och att slå förbi vårt block är i det närmaste omöjligt. Lägg där till ett fantastiskt försvarsspel och setvinsten är då förstås ett faktum. Även andra set inleder vi stabilt, men så lägger Habo in sin högre växel och vi tappar också många poäng p g a servemissar. De kommer ikapp och vinner sedan setet med 25-22. I tredje set drar Habo det längsta strået och står således som segrare i matchen.

Vi slutar alltså tvåa i gruppen och får då möta den andra gruppettan i semin. Det är Lund, turneringens andra högst rankade lag. Inför matchen, som går 19.15 på lördagskvällen, pratar vi om vikten av att sätta serven och med det i minnet missar vi endast 2 servar (istället för som 13 mot Habo). Grabbarna spelar med ett lugn hela matchen igenom och återigen visar vi prov på bländade volleyboll. Lund bygger mycket av sitt spel på deras hårtslående kantspelare Emil, men det räcker inte för att slå Sollentuna och vi vinner matchen med 2-0 och är därmed klara för final.

Med Johan, UGP:s längsta passare, har vi inte bara ett bra passningsspel utan även ett väldigt stort och säkert block. Våra centrar Svante och Olof visar också prov på ett mycket bra block. Svante, som har hela två år till på sig att delta i UGP, gör också många fina “lösningar” framme vid nät. Båda servar säkert och framförallt har de fint tålamod att orka hoppa mycket utan boll.

Det är tänkt att Kai ska få mycket boll och när han får bollen på rätt ställe så smäller det rejält och lika hårt går bollen tillbaka när hans armar är i vägen för motståndarnas anfall. Kai levererar också några fina serveess under helgen.

Markus har ett bra spelsinne och ett taktiskt tänkande vilket han delar med sig av på plan. Det i kombination med en mycket fin bagger, bra variation vid nät och ett säkert block gör att det inte är roligt att vara motståndare.

Lagkaptenen Kalle har hög närvaro och fokus. Under hela turneringen levererar han i servemottagning och försvar. Stundtals briljerar han även i anfallet och har en hög lägstanivå. När vi sedan har bollsäkra och snabba liberon Martin att tillgå ska det inte vara lätt att slå oss. Vi har också ett bra statistiskt underlag att använda oss av tack vare ass coach Anton. Utgången av finalen känns oviss. Det visar sig vara en ganska rättvisande känsla. Den här gången vinner Habo första set, men siffrorna är lite jämnare, 19-25. Vi tar sedan andra med samma siffror. Tredje set blir en oerhört nervös historia. Habo drar ifrån och “tar hem sidbytet”. Vi har då 4 poäng och det är en bit upp. Vi stretar emot bra, men under setet har servarna börjat spöka lite igen, vilket bl a har bidragit till att vi halkat efter och när det hettar till ordentligt, gör vi några enkla misstag och förlusten är till slut ett faktum. Habo har ett lite mer varierat spel än vi, men det är inte många bollar som skiljer oss från guldet, vi vinner t o m fyra fler bollar totalt .

Sammanfattningsvis kan killarna vara mycket stolta över att ta silver och framförallt över det spel de presterar.

Jag vill också ge en eloge till Anton Blohm, som är ett enormt energiknippe vid sidan om plan varifrån han bidrar med pepp och stöd oavbrutet. Han har “oturen” att konkurrera om liberoplatsen med just Martin, som är en kille med ett väldigt stort bollsinne.

Det ska bli kul att följa Silas, Odd och Victor framöver. Killar som redan kommit långt men som även har stora utvecklingsmöjligheter.