AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

2020 – Redan ett historiskt år för SVK

Efter många år av slit, motgångar, besvikelse, men med en stark tro på laget så fick äntligen herrarna en välförtjänt belöning. Att få titulera sig Grand Prix mästare 2020, för första gången på 22 år!

Foto: Emma Trepte

I semifinalen ställdes man mot de regerande GP-mästarna Falkenberg.
Där gör man nog säsongens bästa match och vinner komfortabelt med 3-0 i set samt kvalificerar sig för final!

I finalen väntade sedan Örkelljunga, som efter årets skrällmatch slagit ut obesegrade Hylte-Halmstad ur turneringen i semifinal med 3-2.

Matchen var jämn till en början, Sollentuna lyckades vinna det första setet med 26-24. Efter det kändes det som att inget annat än vinst fanns på kartan. Hela laget gör en supermatch och finalen vinns precis som semifinalen, med 3-0
Matchens lirare i finalen utsågs till Sergej Engström!

Coach Oskar Muurinens kommentarer om GP 2020: Det är med ett stort leende på läpparna som jag kommer minnas tillbaka till denna turnering och de matcher vi gjorde.

Detta är ett resultat av det hårda arbete som lagts ner under en lång tid och det är häftigt att vi lyckats vinna något så stort som GP med laget.

Jag tycker att vi var mentalt starka under hela helgen. Med två stabila matcher som resulterade i dubbla 3-0 vinster så har vi uppnått vårt mål för helgen med god marginal.
Vår målsättning var att göra 2 matcher så bra som möjligt och sedan se vad resultatet blir.

Jag vet vad detta betyder för många spelare som varit med genom vått och torrt i klubben. Jag skulle vilja passa på att tacka alla i klubben för stödet vi haft och alla som jobbar kring klubben varje dag. Jag hoppas att vi kan uppnå ännu mer i vår under slutspelet!

Lagkapten Staffan Blomgrens ord efter matchbollen och GP-guldet: Jag har svårt att sätta ord på det här. Jag har varit med från att vi kvalade neråt i elitserien, till det här. Det är en process som tagit tio år.
Jag vet inte vad jag ska säga, det är det största som hänt i min karriär. Det betyder så enormt mycket.

Nu på lördag 25/1 drar elitserien igång igen.
Våra herrar möter Habo på bortaplan, matchstart 16:00! Missa inte det!