AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

UGP-tjejerna på en fjärde plats

Tjejerna kom förväntansfulla och taggade till UGP i Uppsala. Laget bestod av spelare från tre grupper; Damer-B, Damer-C och RIG i Falköping, och leddes av Elin Warner assisterad av Matilda Bouveng. Det blev flera tuffa matcher och tjejerna hamnade till slut på en fjärdeplats.

Första matchen gick först halv två och då tog man sig an Svedala där man i princip kontrollerade båda seten från start och vann med 2-0. Andra matchen mot Lidingö blev tuffare där Lidingö var pressade att vinna då de förlorat sin match mot Svedala. Matchen gick till skiljeset men där stod Sollentuna starkast, vinst 2-1.

På lördagskvällen var det så dags för semifinal mot Ljungby, dvs repris från USM-finalen i våras. Ljungby tar första set, SVK andra. I skiljeset är de regerande USM-mästarna vassare och våra tjejer får ladda för bronsmatch på söndagen.
I matchen om tredjeplatsen mötte man Norsjö som vunnit sin grupp men förlorat sin semi mot Svedala. Tyvärr gick det inte denna gång och trots bra insats förlorade man med 0-2 och slutar på fjärdeplats.
I finalen besegrade Ljungby Svedala med 2-1.

Coach Elin kommenterar: Vi hade Svedala och Lidingö i gruppen. Vi visste att vi måste spela bra i alla matcher om vi skulle kunna ta oss vidare från gruppen. Vi har ett lag med stor potential och duktiga spelare men det har även motståndarna. I turneringar som denna gäller det att vara modig i avgörande lägen och minimera sina egna misstag. Det tycker jag att vi visade prov på i gruppspelet där vi också slutade som gruppsegrare.
När vi sedan spelade slutspelsmatcherna kunde vi stundtals visa upp detta men vi gjorde fler misstag och var mer defensiva i anfallsspelet vilket blev till en fördel för våra motståndare. Med fortsatt hårt arbete och med mer erfarenhet i bagaget så ska vi nog kunna ta oss ännu längre när nästa tillfälle ges.
Historien kan man inte ändra på men lära sig av!