AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Klara för Junior-SM!

På söndagen hölls kval för Junior-SM runt om i landet, Östra poolen för både herrar och damer arrangerades i Rotebro. Sollentuna hade med lag i både herr och damklassen och när dagen var över stod båda lagen som vinnare utan att ha tappat ett enda set.

På tjejsidan deltog sex lag som gjorde upp om tre JSM-platser. När det var dags för final var det de två förhandstippade lagen som åter stod öga mot öga, Sollentuna och Lidingö. SVK-tjejerna gjorde en stabil och säker insats och bärgade hem guldet med 2-0. Utöver finallagen kvalificerade sig även Västerås som besegrade Solna i bronsmatchen.

I killklassen var det sju lag som gjorde upp om platserna till JSM, utöver de tre så hade Östra poolen tilldelats ytterligare en plats pga få lag i Norra poolen, så fyra lag skulle gå vidare.
Även på herrsidan var finallagen enligt förhandstipsen, Sollentuna och Södertelge som möts så många gånger. Denna finalen bjöd, liksom tjejernas, på en helt annan nivå av volleyboll än tidigare matcher men till slut tog Sollentuna hem även denna match med 2-0. I bronsmatchen besegrade Suld Lidingö i en ohyggligt tight match 2 – 1 (23-25, 25-23, 15-13).

Vi säger tack till alla som gjorde dagen möjlig och grattis och lycka till till alla kvalificerade lag!

Damer
Sollentuna
Lidingö
Västerås

Herrar
Sollentuna
Södertelge
Suld
Lidingö

Junior-SM avgörs i Södertälje 9-10 maj.

Fullständiga resultat: https://www.profixio.com/matches/junior-sm-2019-2020