AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrarna slog serieettan!

Sollentunas herrlag har något väldigt stort på gång i år. I lördags slog man Hylte Halmstad som inför matchen hade 14 av 14 vinster i årets elitserie. I och med denna vinst knappar man nu in på förstaplatsen och har nu slagit alla lag i hela serien.

Setsiffror: (23-25) (28-26) (18-25) (25-22) (15-9)

Matchens lirare:
Sollentuna: Staffan Blomgren
Hylte Halmstad: Jakob Tegenrot

Lagkapten och matchens lirare, Staffan Blomgrens tankar efter matchen:
Att slå Hylte var en rejäl kraftmätning, i och med att de slog oss ordentligt i vårt första möte och att de varit obesegrade i serien. Många förväntade sig kanske att vi skulle spelat i GP-finalen, och på något sätt kändes detta som matchen som aldrig blev av. Det är också skönt att se skillnaden mellan våra egna prestationer i de båda matcherna mot just Hylte – jag tycker vi har gjort stora framsteg under året.

Ni har nu slagit alla lag i serien, hur känns det?

Staffan: Känns väldigt bra att ha slagit alla lagen i serien. Det är ett tecken på att vårt spelsystem fungerar och att vi klarar av att hantera de olika utmaningarna som de andra lagen ställer på oss – någonting som också talar gott för slutspelet.

Varför vann ni matchen mot Hylte anser du?

Staffan: Jag tror vi vann matchen för att vi var lite mer tålmodiga än vad de var. Vi försöker spela ett snålt spel med få misstag och alla som såg matchen vet att den präglades av långa bolldueller och jämna set. I slutändan hade vi kanske lite mer kraft att ge.

Slutligen, hur långt kan Sollentuna gå i år?

Staffan: I slutspelet är jag övertygad om att det här laget har möjlighet att gå hela vägen till guld. Vi har hittat ett spel som fungerar bra för oss och bevisligen har vi förmågan att göra bra insatser mot alla lag i serien. Jag kommer inte att garantera något, det finns många bra lag som kämpar om medaljerna i år, men jag har stort förtroende för oss och jag kommer göra allt jag kan för att ge klubben och laget de framgångar jag tycker de förtjänar.

Nästa match för herrlaget är nu på söndag 9 februari. Där ställs man mot Södertelge på bortaplan, matchstart 16:00.
Vi ses då!