AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK Nytt Februari 2020

Tiden går fort och mycket händer – både runt om oss och i Sollentuna Volley! Jag hoppas ni alla har haft trevliga jul- och nyårshelger och att ni inte saknar snön alltför mycket. Själv gläder jag mig åt att det blir ljusare och ljusare för varje dag som går!

Vårterminen är igång och det är mycket på gång men det har också hänt mycket sedan sist! Den stora händelsen för alla våra yngre spelare var julvolleyn, för våra lite äldre Ungdomens Grand Prix (UGP) och JuniorSM-kval och för våra elitspelare deltagandet i Grand Prix, bägge lagen med tillsammans för första gången på 10 år. Och i GP tog våra herrar guld för första gången på 22 år – en riktig milstolpe i klubben!

Dock, för att vi ska kunna fortsätta ge barn, ungdomar och tränare bra utbildning, och möjlighet att både spela och träna med bra förutsättningar, behöver vi fortsätta vara kreativa och arbeta med många olika saker inom klubben. Vi har en devis: ”Vi vill vara en klubb där fler gör mindre” dvs att vi är många som hjälps åt och gör olika saker, de flesta kräver inte volleybollkunskap utan lite engagemang och glatt humör! Så läs och fundera på vad just ni i er familj skulle kunna hjälpa till med – en avgränsad uppgift eller mer löpande arbete under säsongen? Det är kul – hör av er till kansliet@sollentuna-vk.se eller ordforande@sollentuna-vk.se eller ring 0766/345920 (Åsa Blomgren)

Folkspel

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite…vi har ju påbörjat samarbetet med Folkspel och vi har nu sålt lotter och julkalendrar i två omgångar. Många träningsgrupper har sålt bra och totalt sett har klubben fått in drygt 117 000 kronor (varav 65% går till respektive träningsgrupp) vilket är ett mycket bra resultat. Vi har omgång nr 3 kvar vilket är till Bingolotto i påsk samt Sverigelotter där delar av förtjänsten går till hjärt-lungfonden denna gång. Vi får fortsatt draghjälp av reklam i TV och radio vilket också underlättar.
Mer information kommer om nästa omgång inom kort!

Ny lagstiftning som påverkar oss alla

Från och med 1:a januari 2020 ska alla föreningar begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har kontakt med barn. I utdraget syns inte enklare förseelser men grova brott såsom mord, dråp, grov misshandel, människorov, alla sexualbrott, barnpornografibrott och grovt rån listas. Alla våra tränare, coacher, lagledare etc. har kontakt med barn och vi kommer därför att begära ett sådant utdrag från alla er som berörs, registren kommer inte att sparas men kontrolleras – och sen kommer vi att genomföra sådan utdragskontroll med jämna mellanrum. Vi följer Riksidrottsförbundets riktlinjer och beslut, vi återkommer med mer detaljerad information om hur vi ska gå tillväga och vill ni veta mer är nedanstående länkar bra:

https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott/fragorochsvaromregisterutdrag

https://www.rf.se/RFarbetarmed/Barn-ochungdomsidrott/Barnkonventionenblirlag

Herr Elit

Vilken säsong vi har haft hittills! Coacher och spelare har arbetat hårt och målmedvetet hela säsongen och just nu ligger herrarna på delad förstaplats i tabellen. Coach Oskar och spelarna har fått värdefull input av Anders Kristiansson vid ett antal tillfällen, vilket vi hoppas ska fortsätta under våren. Helgen 18-19 januari spenderades i Uppsala och Volleybollens Grand Prix (GP) spelades och, för första gången på 22 år, stod Sollentuna högst upp på pallen. En otroligt fin prestation! Vi gratulerar spelare, coacher och alla andra runt laget som har bidragit till att göra detta möjligt.

Dam Elit

Damlaget har haft en stark inledning på säsongen och kvalade för första gången på många år in till Volleybollens Grand Prix (GP) strax efter jul! På GP möts de fyra lag som toppar tabellen efter halva säsongen, vilket såklart innebär tufft motstånd. Våra damer slutade på fjärdeplats efter en välspelad bronsmatch mot Hylte-Halmstad, som dock till slut vann med 3-2. Roligt och utvecklade att spela inför stor publik och med en lite större press än vad laget är vant vid! Vi är nu långt in på andra halvan av säsongen, det återstår bara några matcher i grundserien, och lagets mål är att hålla sig kvar på topp-fyra och på detta sätt gå direkt till kvartsfinal!

Ungdomssektorn

Ungdomssektorn har hand om alla träningsgrupper och tränare som spelar kidsvolley och fyrmannavolley. Ungdomssektorn har också hand om planeringen runt Inspike, jul- och sommaravslutning och att få många andra att hjälpa till – bra grund för att umgås och träffa många från olika delar i klubben!
I december fixade de vår traditionella julavslutning i sim- och sporthallen. Många spelare i roliga kläder tävlade med varandra i för en volleybollhall ovanliga grenar; presenningsvolley, kasta stövel, flytta madrass… Kaffe, must och fikabröd fanns förstås också! Sååå kul att se nästan hela klubben där – från yngsta kidsvolleyspelaren till elitspelarna och andra engagerade plus föräldrar.

Divisionssektorn

Divisionssektorn jobbar med träningsgrupper som spelar sex-mannavolley. I arbetet ingår också en planering av matcher och hallar så man lär känna alla lag bra! Denna säsong har flera nya divisionslag formats och här kommer en rapport från ett av de nya lagen, F05 (numera Damer D, trots sin ålder)

”Vi debuterade i höstas i division 3 mellersta damer och är hittills obesegrade och leder med 5 poängs marginal ned till laget på andraplats. Vi är glada och stolta över det!
Vi har också deltagit i Trekungaslaget i Kungälv och spelade hem en bronsmedalj. Roligt var också att vår miniundersökning bland tjejerna visade att det bästa med helgen var den goda lagandan och den fantastiska stämningen
Under juluppehållet passade vi på att åka till fyrmannafestivalen i Habo trettonhelgen, där vi spelade level 7, svart nivå och främst mötte killar – såväl jämnåriga som äldre spelare, så det blev såväl vinster som förluster under helgen. Lite spännande var det att se att när vi på kvällen gick och tittade på elitmatchen visade det sig att en av killarna vi mött under dagens matcher även spelade elitlagsmatchen”

Ungdomens Grand Prix (UGP)

I januari var det dags för Ungdomens Grand Prix i Uppsala då spelare födda 2002 och yngre från de sex bäst placerade lagen i USM förra året gjorde upp om titlarna. Vårt killag kom tvåa och tjejerna fyra men alla hade kul och kämpade ordentligt! Grattis!

JuniorSM-kval

Inte nog med det, sen var det dags för kvalet till JuniorSM och det är Sollentuna VK som arrangerar den tillställningen för Östra Poolen. I den tävlingen är det i år ungdomar födda 2001 och yngre som är med och bägge våra lag vann kvalet! Elitlagen hjälper till med arrangemanget tillsammans med ett gäng ansvariga.

Men säsongen är verkligen inte slut ännu…mycket spännande återstår!
• Stockholm Volleycup (SVC) slutspel
• U18-kval 14 mars i Södertälje
• U16 mästerskap 17 – 19 april i Falköping
• JSM 9 – 10 maj i Södertälje
• U18-SM 16 – 17 maj i Jönköping
• Deltagande i Valborg och Nationaldagen
Dessutom börjar redan planeringen inför nästa säsong så smått redan nu.

Arrangemang

Arrangemangssektorn står för arbetet runt våra elitmatcher, en arbetsuppgift som kräver en del planering av gänget i sektorn men arbetet vid matcherna flyter på jättebra och brukar vara både spännande och roligt! Vi har nu avverkat dryga hälften av alla hemmamatcher och som vanligt fått fin hjälp med bollrulllning och funktionering från ungdoms- och divisionslag.

Några personer har tillkommit inom Datavolley (statistikprogrammet som vi använder vid matcherna) och i “speakerbåset” – Kul! Vår egen Pontus Fredstam har hållit i en Datavolley-utbildning som genomfördes under jullovet där 5 personer deltog. Stort tack Pontus och till er som deltog!
Vi har också fått några fler som hjälper till med fikaförsäljning och den försäljningen tillsammans med inträde har hittills dragit in runt 30 000 kr!

Så, ni som tycker att det är kul med matcher och vill göra en avgränsad uppgift för klubben – maila till arrangemang@sollentuna-vk.se !

Nu ser vi fram emot ett spännande slutspel där vi hoppas att bägge elitlagen tar sig riktigt långt!

Marknad

På lördag 15/2 har vi ett evenemang då vi vill se om våra idéer kring samarbete mellan företag och Sollentuna volley kan vara intressanta. Lördagens event kommer att börja med en lunch på Stinsvillan för inbjudan företagsrepresentanter där vi kommer att ge info om volleyboll, om klubben och om TV-sändningarnas möjligheter. Sen hoppas vi på att få igång en dialog om samarbete och sponsring. Efter det går vi till Satelliten, där ungdomsgården, deras fritidsledare och deras “produktionsgrupp” har hjälpt oss och vi har en inramning runt matcherna som vi inte brukar ha. Inspring med spotlight och rökmaskiner, bildspel med spelarna på uppbyggd led-tavla, beachtourens DJ och speaker mm så det kommer att bli riktigt spännande!
Sponsringen kommer kunna vara både traditionell (sponsra matchbollar & utrustning och få skyltar och reklam) men vi vill gärna se om vi kan få igång nätverkande, en sponsorträff/kvartal där vi erbjuder Sollentuna volleys spelare och kompetens 😊. Det kan vara teamarrangemang med företaget och få instruktioner/intro/utbildning i volleyboll/beach, ha en beachturnering ihop med andra sponsorer, eller en internkick-off för företaget med volleybollinslag och föreläsning kring eller ta med alla barn på företaget och ha en kidsvolleyturnering.
När det gäller själva arbetet i sektorn skulle vi gärna se några fler som vill ha kul med oss! Det finns många olika saker att göra, det kräver inte att man kan volleyboll men det gör stor skillnad för klubben och för våra möjligheter att ge tränare och spelare bra utbildning. Exempel på aktiviteter;
1. Ringa på företagslistan och skapa nya/fler evenemang
2. Kontakta företag och affärer och be om små bidrag i form av t ex
a) luncher till lag före matcher, priser till matchens lirare, sponsra matchbollar någon/några gånger
b) vara entrésponsor på matcher – dvs lägga 2 – 3000 kr för att göra det möjligt att ha gratis entré
c) köpa en skylt i Satelliten
d) bidra till matchställ för olika lag
e) Undersöka möjligheten att få göra olika jobb t ex inventeringar i affärer, dela ut reklam etc
Så hör av er till kansliet@sollentuna-vk.se eller marknad@sollentuna-vk.se om ni känner till personer och eller företag vi kan kontakta och/eller om ni vill göra en insats för klubben!

Beachvolley!

Vi har så sakteliga börjat forma en helt ny sektor inom klubben – Beachsektorn! Kommunen har byggt tre beachvolleybollplaner vid Rösjön – äntligen klara! – och vi har önskemål om både träningar och tävlingar där, diskussioner med kommunen pågår. Under tiden söker vi efter er som vill vara med och forma sektorn, som kan vara tränare, som vill vara med och spela och träna beachvolley dvs som vill bidra till att få igång hela verksamheten. Så, ni som tycker att det är kul med träning och matcher i sand och vill hjälpa till i klubben – maila till beach@sollentuna-vk.se så har vi troligen verksamhet igång redan i vår!

Vår lokala hjälte!

Sist men inte minst – rösta på vår Lokala hjälte Mikael Sandvall! I tidningen mitti är han nominerad till priset som vår Lokala hjälte i Sollentuna och ingen är mer värd priset än han! Läs och gläds! https://mitti.se/nyheter/hjaltar/ideell-chauffor-sollentuna/?omrade=hela-stockholm

Ja, det var lite om mycket – hoppas vi ses på matcher och att ni följer många lag i klubben! Vi ses!
Hälsningar
Åsa