Snow-SM Brons till Sollentuna

Snowvolley-SM – ett perfekt sätt att börja sportlovet på, även om det varit dåligt med träningsmöjligheter på snö här i Sollentuna denna vinter. Årets SM, det andra någonsin, avgjordes även denna gång i Östersund. SVK hade två lag på plats, men ytterligare två lag hade representanter från den “större Sollentuna familjen”.

Tjejerna fick en tuff grupp där de ställdes mot de båda finallagen men gjorde bra ifrån sig även om det inte räckte till avancemang.

Ella, Iris och Alma kommenterar: Det tuffaste idag var att ta sig fram i snön då vi ramlade ofta. En rolig upplevelse att köra snowvolley! Motståndet var lite för tufft och vi gjorde lite för mycket egna misstag för att komma långt!

Vann gjorde Sollentunasystrarna Thurin (tävlandes för 08BC) med Tadva Yoken (Lidingö).

Killarna tog sig ända till semi men där tog det stopp mot de regerande mästarna, som i finalen sedan försvarade sin titel.
I bronsmatchen blev det lite av en generationskamp där far (Klas) och son (Markus) stod på var sin sida av nätet. Tillslut blev det de yngre som stod som segrare och kunde hämta hem sina första Snowvolley-SM medaljer!

Zacharias, Markus och Johan kommenterar: Matchen mot Jonze, Westerlund och Haglund var den roligaste. Det var riktigt svårt att komma igång, snön kändes lite konstig och halva planen kändes ojämn, men när vi väl kommit igång så blev spelet riktigt bra (tills snön började smälta).
Men vi kommer tillbaka nästa SM!

(Nästa års Snowvolley-SM kommer avgöras i Borås under SM-Veckan, red anm)

Stort Grattis!

Foto: Jonas Nordmark

Fullständiga resultat: https://www.profixio.com/matches/snowvolley-sm-2020