Angående COVID-19 och träningar m.m.

2020-04-10: 

Påsken står för dörren och i Sollentuna Volley hoppades vi på att vi skulle kunna gå tillbaka till inomhusträning – om än med lite annan schemaläggning än tidigare – efter påsklovet.

Sollentuna Volley har under hela tiden följt försiktighetsprincipen i förhållande till pandemin. Nu ser vi att smittspridningen fortsätter och dessutom har Riksidrottsförbundet gått ut med en rekommendation om att det enbart ska vara utomhusträning som ska bedrivas. Vi fortsätter med försiktighetsprincipen samt följer de rekommendationer som finns och vi kommer därför inte dra igång några inomhusträningar under resten av säsongen. Samtliga av klubbens träningsgrupper hänvisas till utomhusträning och de tider som tilldelats på beachplanerna vid Rösjöbadet.

Under tiden arbetar både vi och kommunen mycket med nästa års hallfördelning och träningstider. Vi hoppas att vi kan få det arbetet klart i början av sommaren så att vi kan planera ordentligt till hösten och att vi då kan ta nya friska tag!

Folkspel berättar att årets påskförsäljning av lotter slår alla rekord! Många människor sitter hemma, och har inte så mycket att göra, så de passar på att spela Bingolotto! Så försök sälja de sista lotterna fram till söndag kväll så får laget pengar att göra något roligt för tillsammans, efter att våren inte riktigt blivit vad vi alla önskade.

I övrigt önskar vi er alla en så Glad Påsk det bara går så ses vi på beachplanerna under våren!

Hälsningar
Styrelsen SVK

2020-03-15: Vi får många frågor runt träningar, tävlingar och hur vi i Sollentuna Volley ska hantera den rådande situationen. Vi har tagit del av den information Sveriges Volleybollförbund (SVBF) och elitserieföreningen (SEV) har förmedlat under de senaste dagarna. Vi har också självklart tagit del av Folkhälsomyndighetens (och andra myndigheters) information, regeringens beslut och läst vad både läkare och annan sjukvårdpersonal har skrivit om det nya viruset och dess risker och spridning.

Myndigheterna betonar vikten av att ”flatten the curve” gällande smittspridningen är av största vikt just nu. Att vi har en allmän smitta i landet, att det är en pandemi, kan vi inte göra så mycket åt mer än att bistå samhället/oss själva/riskgrupperna med att försöka minska hastigheten på spridningen så att sjukvården hinner med.

Vi har därför beslutat att ställa in samtliga inomhusträningar, cuper och läger för samtliga divisions- och ungdomsgrupper fr o m måndag 16 mars t.o.m. måndag 13 april, efter påsk. Det innebär att även påsklägret är inställt och ni som anmält er och betalat för lägret kommer att få avgiften återbetald. Det betyder också att vi inte kommer att delta i de Stockholmvolleycupslutspel som är planerade att äga rum under den här tidsperioden.

När det gäller divisionsspel har SVBF givit varje klubb rätt att själva bestämma om man ska arrangera matchen eller inte. Vi har beslutat att skjuta upp de matcher där vi är arrangörer och också kontakta förbundet gällande de matcher där vi är bortalag. Vi hoppas att, tillsammans med förbundet och övriga klubbar, vi kan få till stånd att samtliga kvarvarande matcher skjuts upp till senare i vår. Ytterligare besked gällande dessa matcher kommer.
Uppdatering 2020-03-16: Förbundet meddelar att man avslutar allt divisionsspel och återkommer med hur ev upp- och nedflyttning skall hanteras.

Vi uppmuntrar dock träning utomhus och vi hoppas att varje träningsgrupp initierar olika typer av gemensamma aktiviteter vid t ex utomhusgymmen, både för att hålla igång och samtidigt ha kul (glöm inte att dessa ska närvarorapporteras 😊).

Elitlagen väntar på besked om hur SVBF ställer sig till slutspelet, vi vet inte om det kommer att ställas in eller inte, varför deras träningar ännu så länge fortsätter men på frivillig bas.
Uppdatering 2020-03-15: Även elitlagens träning ställs in.
Uppdatering 2020-03-16: 
Förbundet har meddelat att slutspelet inte fullföljs och ingen mästare utses.

Vi kommer att fortsatt följa all information som förmedlas och självklart återkomma med nya besked om läget ändras. Vid frågor kontakts oss på adress styrelsen@sollentuna-vk.se

Sollentuna Volleys styrelse, divisionssektor och ungdomssektor/gm

Åsa Blomgren, ordförande

 

Här finns information från förbundet.