AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrlaget säsongen 19/20

Säsongen avslutades igår då beskedet kom att det inte blir något slutspel i år. Ett tungt men väntat besked, men vilken säsong det har varit för herrlaget!
GP-guld och vinst i grundserien!
Coach Oskar Muurinen, lagkapten Staffan Blomgren och ordförande Åsa Blomgren sammanfattar säsongen med några väl valda ord.

 

Oskar Muurinen, Coach för herrlaget

Först och främst är jag väldigt stolt över vad vi har åstadkommit som lag i år. Vi har vunnit allt vi har tävlat i under säsongen, både GP och grundserien.

Nu skulle det roliga börja, de matcherna man sett fram emot under hela säsongen och det man slitit för. Det känns oerhört tungt att inte få se hur långt vi hade tagit oss och få uppleva de häftiga matcherna vi hade framför oss.

Man känner en tomhet inom sig att det slutar på detta viset, även fast beslutet var väntat. Efter att beslutet togs att de första 2 omgångarna av slutspelet skjuts upp så har man mentalt förberett sig på att detta förmodligen skulle ske.
Vi är medvetna om att vi inte ensamma om att känna såhär, alla andra sporter ställs ju även dem in. Men det finns saker som är viktigare än idrott. Nu har vi en större och viktigare kamp som vi måste vinna, som hela samhället och världen kämpar för.

Vi har visat vår enorma styrka som lag under den här säsongen. Vi vann GP utan setförlust mot Sveriges topp fyra bästa lag, vi har slagit alla lag i serien och vi vann grundserien. Vi känner att vi är de rättmätiga vinnarna av den här säsongen även om inget guld tilldelas något lag i år. SM-slutspelet hade kunnat gått åt många håll. Det finns många bra lag i serien och vi hade haft en god chans på guldet i år, men det är onödigt att spekulera i mer då det inte kommer att ske.

Vår stabilitet har varit vår grund, vi har spelat som ett lag hela tiden och kompletterat varandra på ett exemplariskt sätt. Vi har även tagit poäng i alla matcher utom 1 sedan seriestarten i oktober i höstas. Hela denna säsongen har varit över förväntan för alla i gruppen och vi tar med oss sjukt mycket positivt från den.

Jag är sjukt stolt över vad vi lyckats åstadkomma. Vi började jobba ihop i maj i fjol efter att Lauri Hakala lämnat Sollentuna och nu står vi här lite mindre än 1 år senare som elitseriens bästa lag. Våra framgångar tyder på det hårda arbete som lagts ner under många tidigare säsonger som Sollentuna nu välförtjänt fått utdelning för.

Jag har fått lära känna många trevliga människor under säsongen. Spelarna i laget är inte bara duktiga volleybollspelare utan även väldig härliga individer. Det kollektivet och den lagsammanhållningen vi har tillsammans har varit en stor faktor till vår framgång.
De är alla riktiga vikingar med stora hjärtan.

Nu får man ta en dag i taget, se vad som sker och hoppas på att vi kan vinna den här striden mot Coronaviruset så att vi kam börja arbeta igen och blicka framåt.
Jag hoppas att spelarna också känner att oavsett hur bra volleyboll vi visat upp denna säsongen och våra prestationer så kan vi göra det ännu bättre nästa år.
Jag tror att vår potential som lag är ännu högre än var vi är just nu.

En riktigt stark säsong av Sollentuna VK, vi ses nästa år.

 

Staffan Blomgren, Lagkapten

Säsongen 19/20 är över och vi vet alla att det inte skedde på det sätt vi velat. Jag tänker inleda med att säga att vi respekterar och håller med om förbundets beslut att avsluta säsongen tidigt – det finns saker som är viktigare än sport och den nuvarande situationen är en sådan sak. Med det sagt, vill jag prata lite om säsongen som har varit.

Jag är helt överväldigad över säsongen 19/20, av flera anledningar. Först och främst är jag så jävla stolt över vad vi har åstadkommit. Vi har de senaste säsongerna arbetat målmedvetet och det har varit fantastiskt att se det ge resultat. Vi vann de två titlarna som fanns att vinna i år och jag tror inte många hade förväntat sig detta av oss innan säsongen börjar.

Jag är dessutom extremt stolt över laget och alla individer i det, som har tagit stora steg framåt. Vi är ett lag med nästan bara svenska spelare varav majoriteten dessutom kommer från just SVK, vilket är helt otroligt. Jag skulle kunna prata om var och en av våra spelare, för så många har slagit underifrån och överraskat så många i volleybollsverige. Med de förutsättningarna som vi har haft har vi verkligen nått, om inte den fulla så åtminstone väldigt nära, vår fulla potential.

Att inte få spela något slutspel och kämpa om förstaplatsen är såklart en enorm besvikelse. Det är säsongens klimax och jag tror att vi hade kunnat göra riktigt bra ifrån oss i år. Men det är inte det jag kommer minnas; det jag kommer minnas är vårt slit, vår glädje och den värdighet vi har spelat med.

Men sport handlar om mer än bara resultat. Vi har länge pratat om att mästare beter sig som mästare långt innan de är det och just detta är någonting jag med heder ställer mig bakom; jag tycker att det sätt vi agerat på är värdigt mästare. Våra kärnvärden och den integritet vi har uppvisat under lång tid är kanske det som gör mig allra stoltast.

Att kunna göra det med de här killarna är svårt för mig att beskriva. Det här laget och den här klubben är min andra familj, och till stor del min riktiga familj också. Allt kopplat till denna säsong ligger mig så nära hjärtat. Jag vill tacka alla som hjälpt till, hejat på och på alla andra sätt stöttat oss under säsongen. Tack för det här året, jag ser fram emot nästa!

 

Åsa Blomgren, ordförande för Sollentuna VK

Herrarnas säsong har varit imponerande. Vi har haft ett lag som har varit relativt intakt sedan flera säsonger, men några hemvändare som tillägg. Laget är samspelta och har blivit allt mer stabila i sitt spel.
Denna säsong tog de verkligen ett kliv upp och visade vad de kan åstadkomma; få egna misstag kombinerat med smart anfallspel och stabilt försvar har gjort att de vann både årets GP-titel och hela grundserien.
Jag är oerhört stolt över alla i laget och hoppas att vi dels får några nya krafter i laget (som t ex hemvändande Svk-spelare från RIG) och dels ser att de flesta i laget stannar och kämpar på plan nästa säsong också!

 

Bakre raden, från vänster: Vladan Ceremidzic, Oskar Muurinen, Peter Blomgren, Joar Jämtsved Millberg, Kai Wendler, Mattias Österdahl, Johan Lindström
Mellan raden: Fredrik Ljung, Sergej Engström, Erik Hällgren, Jakob Molin, Matheus Svedholm, Joonas Huhtakangas
Främre raden: Marcus Torstensson, Victor Nielsen, Lucas Nordström, Staffan Blomgren
Saknas på bilden: Sportchef Ulla Grundstedt
Foto: Robert Boman