AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damlaget säsongen 19/20

Damerna har gjort en väldigt stark säsong, där man kvalificerade sig för GP för första gången på nästan 10 där man även var minsta marginal från att ta hem bronsmedaljen.
Laget slutade även på en top-4 placering i grundserien för första gången på flera år.

Bakre raden från vänster: Stina Lindstam, Anita Nolsjö, Linnéa Rahm, Fanny Andersson, Madelene Green, Maria Åkerman, Matilda Altin, Fredrik Ahlengård
Främre raden: Lars-Göran Åkerström., Matthias Kaufmann, Leah Dickhoff, Christina Adamoupolo, Gabriella Lundvall, Emma Laurin, Kajsa Österman, Rebecca Stolt, Niclas Bagelius
Saknas: Jenni Muurinen, Sportchef Sara Österman

Säsongen inleddes med en dubbel bortamatch där man slog både Hylte Halmstad och RIG samt gick upp i serieledning. Den starka inledningen höll i sig bitvis och man höll sig kvar i toppen och fick som belöning en välförtjänt plats i Grand Prix 2020 som avslutning på året.

Efter årsskiftet återstod åtta omgångar av grundserien. Där vann man 5 av de 8 matcherna och hamnade slutligen på en fjärdeplats i grundserien 2019/2020.

Lagkapten Madelene Green och ordförande Åsa Blomgren summerar säsongen för damena med sina egna ord.

Madelene Green, lagkapten
Denna säsongen har verkligen varit en berg och dalbana, vår resa tillsammans är något som måste lyftas fram och även hur roligt vi har haft under resans gång.

Vi inledde försäsongen med en turnering i Finland, där vi fick känna på ett annat speltempo än vi är vana vid här i Sverige.
Det gav mycket erfarenhet och vi var väl förberedda när vi gick in i säsongen i höstas. Vi inledde oerhört starkt och gick upp som serieledare. Sedan hade vi några bättre matcher och några sämre men det viktigaste var att vi lyckades kvalificera oss för GP!

Ett av mina bästa minnen från säsongen var i Värnamo när vi precis kvalificerat oss för GP och vi firade med champagne, ballonger och choklad i omklädningsrummet. Jag har nog aldrig känt en sådan glädje i laget tidigare!

Vi visste på förhand att GP skulle bli tufft och hade som mål att försöka utmana de andra lagen och spela vårt bästa och se hur långt det leder.
Vi avslutade säsongen på en fjärdeplats och var sjukt redo att inleda slutspelet. Tyvärr slutade säsongen inte som tänkt, men förbundet gör helt rätt i det beslut de tar även fast det såklart gör ont i hjärtat.

Vi som lag får inte glömma vilken resa vi har gjort och hur kul vi har haft tillsammans. Från min sida kan jag säga att ett SM-guld med Hylte Halmstad var roligt, men denna säsongen var otroligt mycket roligare.

Jag vill även tillägga att jag är otroligt stolt över laget, tacksam över att jag har fått möjligheten att spela med ett så sjukt bra lag och fantastiska tränare.

Åsa Blomgren, ordförande för Sollentuna VK

Vilken säsong, vilka tjejer och vilket team! Jag är så stolt över hur laget har presterat och jag ser att det finns mycket att bygga vidare på!

Vi hade förmånen att flera av våra spelare stannade kvar samtidigt som vi fick värdefulla tillskott till laget under sommaren. Vår ledarstab var intakt vilket gjorde att vi kunde dra igång ordentligt ganska snabbt.

Och hösten gick strålande, vi tog poäng mot nästan alla lag och som belöning tog vi oss till GP för första gången på många år! En kanonerfarenhet för laget!
Serien avslutades med flaggan i topp och vi slutade på en rolig fjärde plats – en bra placering inför slutspelet.

Vi hade önskat att det hade varit möjligt att få kämpa om en pallplats men ödet ville ju annorlunda. Vi tar med oss att det var en jättebra säsong, många lärdomar att bygga vidare på, många roliga och spännande matcher från ett lojalt, kämpande och kul gäng!

Vi ses nästa säsong!!