AKTUELLT

BigStep 2024

webmaster

BigStep är tillbaka! Efter 14 år kommer BigStep tillbaka som en spännande och rolig start på säsongen!

Välkommen Alberto

Foto: Robert Boman
Välkommen till Sollentuna VK, Alberto Chaparro!

Vi är mycket glada och stolta över att kunna berätta att Alberto Chaparro tillträder som Elitdamernas tränare till säsongen 2020/2021. Alberto kommer senast från RIG Falköping där han varit instruktör på damsidan de senaste två säsongerna. Sedan tidigare har han en diger meritlista som coach och scout i klubblag i såväl Spanien som Schweiz. Han har också de senaste åren haft uppdrag av Svenska Volleybollförbundet som assisterande coach till Svenska damlandslaget.

– Det känns otroligt roligt att vi kommit överens med Alberto om uppdraget som Head Coach för vårt damlag. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att bli bra och fruktbart, och jag tror att våra spelare, både tidigare och sådana jag för diskussioner med inför nästa säsong, känner sig trygga med att de får en bra tränare här i Sollentuna. Nu kan laget gå in i nästa säsong med stor tillförsikt och höga ambitioner. Något som känns extra viktigt efter årets abrupta avslut, säger Lotta Jämtsved, sportchef för Sollentuna VK’s damlag.

Ordförande Åsa Blomgren säger: Vi är mycket glada över att Alberto kommer till oss och till vårt damelitlag. Hans långa och gedigna erfarenhet av både ungdoms- och elitverksamhet passar som hand i handske i vår klubb och våra mål; att bygga långsiktigt och ge våra spelare möjlighet att utvecklas långt. Vårt damlag har tagit stora steg framåt senaste åren och vi ser att den utvecklingen nu kan fortsätta på ett riktigt bra sätt. Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Alberto!

Alberto själv kommenterar: I’m happy and excited for this opportunity, it was not an easy decision but at the same time it’s a big challenge for me as a Coach. I appreciate the confidance the Club is putting in me and the effort you have put in to bring me to Sollentuna. I know we can do big things together and I’m looking forward to the start of what will be a fruitful relationship.

Alberto Chaparras uppdrag startar i augusti, men redan under våren kommer han och sportchefen naturligtvis föra samtal kring upplägg av nästa säsong, spelare etc.

Välkommen Alberto!