Europaspel väntar herrlaget i höst!

Sollentunas herrar kommer under hösten att delta i CEV Challenge Cup 2021, som man kvalade in till efter vinsten i Grand Prix 2020 i januari, där Sollentuna är det enda laget från Sverige.

Lottningen tog plats under fredagen den 21 augusti och där stod det klart att man ställs mot de norska mästarna TIF Viking Bergen i sextondelsfinal.

Lagkapten för herrlaget, Staffan Blomgren säger så här i en intervju med Svensk Volleyboll:
– Det ska bli riktigt roligt att få möta de Norska mästarna. Vi hade såklart sett fram emot matcherna oavsett motstånd, men att få möta våra grannar i Norge gör att det ändå känns lite som ett derby. Jag tror att vi har bra chanser att ta oss vidare och dessutom är det ju extra kul att få kämpa om vilka som är de rättmätiga vikingarna i norden!

Herrlagets coach Oskar Muurinen ser positivt på det kommande Europaäventyret och på lagets chanser till vidare avancemang:
– Det är riktigt roligt att vi är med i en turnering på den här nivån där vi får chansen att mäta oss mot några av de bästa lagen i Europa. Oavsett vilken lottning man får så vet man att man kommer ställas mot ett topplag så det gäller att vara väl förberedd från början. Jag tror att det även är speciellt för klubben att få spela Europacupmatcher, det är i de matcherna när man ställs mot de absolut bästa motstånden som man själv utvecklas som mest.

– Jag tror att vårt lag har bra chanser att avancera till nästa omgång, det gäller att vi hittar vårt spel och håller oss till vår gameplan. Likt Staffan nämnde tidigare så ska det bli intressant att se vilka som är de rättmätiga vikingarna i norden, jag tror även att det kommer bli lite derbykänsla över matchen vilket känns kul.

– Jag har inte så bra koll på TIF Viking Bergen men det jag har sett från deras förra säsong är att de verkar väldigt stora och fysiska och spelar även den typen utav volleyboll. Men under de här tiderna vet jag inte alls hur deras lag har format sig eller hur laget vi kommer att ställas emot kommer att se ut. Det är något vi kommer att kika närmre på när det börjar dra ihop sig och säsongen dragit igång.

Kampen kommer avgöras i ett dubbelmöte där den första matchen kommer att spelas på hemmaplan i Satelliten i början av november och bortamötet veckan därpå. Vinnaren avancerar därefter vidare till åttondelsfinal i turneringen.

Oskar fortsätter:
– Jag tror att turneringen kommer bli en bra upplevelse och framför allt en av säsongens absoluta höjdpunkter, det ska bli riktigt kul.

Alla inom klubben ser detta som ett bra kvitto på vad vi hittills lyckats åstadkomma och vart klubben är på väg. Det ska bli otroligt intressant att se hur herrlaget mäter sig med de stora giganterna i Europa!

#CEVChallengeCup

Spelschema mm hos CEV