AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget – spelarpresentationer 2020/2021

Här presenteras Sollentuna Dragets spelare säsongen 2020/2021
Missa inte deras Facebooksida https://www.facebook.com/Dragetvolleyboll/ och Instagram @dragetvolleyboll


Sebastian, Sebbe, Thylander är sist ut av Dragets spelarpresentationer. Sebbe skrev på för Draget när SVK Rovaniemi (Reveninto red anm) drog sig ur serien. Sebbes mål med säsongen är att bli yngre än Silen. Sebbe hade en lovande ungdomskarriär som fotbollsmålvakt i såväl BP som AIK. Men efter bytet till volleyboll kom framgångarna, med t.ex. 2 SM-silver. Bästa volleybollminnet var första gången med J-landslaget när holländarna klev in i hissen. Då först insåg Sebbe hur kort han är.


Draget presenterar lagets ungdomar. Först ut är Johan, även känd som Silen. Med bara 3 år i Draget kommer han de närmaste 25 åren betraktas som junior. Målet med säsongen är också att sänka Dragets medelålder samt att undvika att spela center. Även om han bara når 235 cm är hans smashhöjd precis över blocket. Silen har länge varit trogen Sollentuna VK och har ett USM och en Allsolskan på meritlistan.
Fun facts: Hoppade högre stillastående än med ansats.
Motto: Folkets kärlek, min belöning!


Flaco, a.k.a Peter Sjölin. Denna hårmagra center har ett JSM silver och två svenska klassiker innanför bältet. Peters mål med säsongen är att lära sig ”de nya” reglerna dvs running score och libero, samt att han åter ska roofa – bara någon kan låna honom en volleyboll av den gamla vita sorten.Massimiliano, Massi, Angelino. Dragets egen italienare ger alltid allt, på såväl träning som match. Många domare i serien har också fått lära känna det sydeuropeiska temperamentet.
Massi spelar under mottot: AZIMUT!


Klas Elm, den enda i Draget som lever upp till att spela i Sollentunas ”gubb”-lag. Skolad i Uppsala och Volleybollgymnasiet i Katrineholm har Elm 7 SM-Guld;  ett U-SM och resten Veteran-SM. Så även om snittet är OK, är det minst sagt tunt på seniornivå. Deltog i Skol-VM 1981 och spelade hela finalen i universitets-SM 1985 hoppandes på ett ben, med nystukad fot och inga avbytare.
Motto: Att vinna är inte nog…


Marcus, Mackan, Wreber. Detta fysiska praktexemplar ska springa milen under 40 minuter innan han är 50 år – så han får snabba sig. Mackan är också TV-kändis från det legendariska avsnittet av ”Det kommer mera…” från 1993. Mackan har spöat Calle Ljung och Staffan Blomgren i beachvolley och har medalj från norska v-mästerskapen i volleyboll. Vår vänsterspiker lirar efter mottot: Bättre hårt än in!Johan, Robocop, Fransson – Dragets powerhouse. Ett par meter lång och når lätt 325 cm med bra tryck i bössan. Många krokiga fingrar hos både med- och motspelare har Johans smash att tacka. En oväntad idrottslig merit är SM-brons i ….. badminton!
Johan lirar under mottot: ”Man kan slå hur långt ut som helst, bara man träffar en motståndare på vägen”


Fredrik, Doc, Haglund har 14 år i Draget. Dragonerna skulle nog mest behöva en ortoped, men Fredrik får ändå lindra de skador som uppstår på planen. Denna spänstiga center hade ett antal säsonger i pojkallsvenskan i fotboll, innan han valde den rätta vägen. Som center har han nytta av att leva efter sin farmors motto: Tänk inte, det bara förvillar!


Tobias, Junior, Zetterlund är också känd som The Beach Bum. Trots sin ringa ålder dras han med många skador. När han för 15 år sedan stapplade omkring efter en korsbandsoperation, behövde han en snällare sport för knäna. Volleyboll verkar lämpligt, tänkte Tobias (!). Denna säsong är det axeln som ska opereras. Vi får hoppas att han efter det inte går tillbaka till att uppträda på Operan med kung fu!


Fredrik Michelin har imponerande 24 säsonger med Draget, även om han har färre år på jorden än Klas Elms sportväska. Som bästa volleybollminne nämner Freddan Bragden på Gotland 2019, då ett decimerat Draget vände och vann en 5-setare mot omöjliga odds och fanatisk publik.

Freddan är alltid en tillgång. Han slår ALDRIG i block och hittar vinklar som fysikens lagar säger är omöjliga, säger Coach Marcus Wreber.

Fredrik har även guldmedaljer i orientering i bagaget, men har också åkt på en tunnel av Anders Limpar. Fredrik spelar under mottot: Håll ut tills alla andra ger upp!


Nästa man till rakning (vilket skulle behövas) är Magnus, Ekan, Ekqvist. Denna muskulöse atlet är 48 år, men tar fortfarande 500 kg totalt i styrkelyft. Ekan har 3 JSM guld, är skotsk universitetsmästare och har spelat i alla lag på alla nivåer i Sollentuna Volley, men har bara de senaste 11 åren platsat i Draget. Ekan är en late bloomer och satsar hårt också på beachvolley. Med sina 325 cm i smashhöjd kan detta köttberg slå igenom de flesta block. Så spelar han också under mottot ”Break for nobody”!


Martin, Gubbvaden, Rydh är nästa spelare Draget presenterar. Martin har lika många säsonger i Draget som lagets yngsta spelare är gammal. Denna spänstiga center var Sollentunamästare i höjdhopp redan 1983 och har tagit ett set mot Janne Hedengård som 12-åring (visserligen var Janne ensam mot en full sexa).

Martin är pålitlig. Oavsett ev. skadad vadmuskel, vet man att han redan hänger i mitten när bollen kommer. Det är bara att passa i blindo, säger lagets andre passare Klas Elm.

Martin spelar under parollen ”Ett år till” och har som mål med säsongen att Draget placerar sig topp tre.


Draget presenterar den första spelaren för säsongen. Passaren Göran Lindgren.
Vi är oerhört glada att Göran har skrivit på för ytterligare 24 säsonger med Draget, säger lagledaren Marcus Wreber.
Den rutinerade Göran har på meritsidan bland annat den fina guldmedaljen från Kaknästurneringen 1994. Passaren Görans motto är “tvåa på bollen är gott nog”.