Draget – spelarpresentationer 2020/2021

Här presenteras Sollentuna Dragets spelare säsongen 2020/2021
Missa inte deras Facebooksida https://www.facebook.com/Dragetvolleyboll/ och Instagram @dragetvolleyboll


Fredrik, Doc, Haglund har 14 år i Draget. Dragonerna skulle nog mest behöva en ortoped, men Fredrik får ändå lindra de skador som uppstår på planen. Denna spänstiga center hade ett antal säsonger i pojkallsvenskan i fotboll, innan han valde den rätta vägen. Som center har han nytta av att leva efter sin farmors motto: Tänk inte, det bara förvillar!


Tobias, Junior, Zetterlund är också känd som The Beach Bum. Trots sin ringa ålder dras han med många skador. När han för 15 år sedan stapplade omkring efter en korsbandsoperation, behövde han en snällare sport för knäna. Volleyboll verkar lämpligt, tänkte Tobias (!). Denna säsong är det axeln som ska opereras. Vi får hoppas att han efter det inte går tillbaka till att uppträda på Operan med kung fu!


Fredrik Michelin har imponerande 24 säsonger med Draget, även om han har färre år på jorden än Klas Elms sportväska. Som bästa volleybollminne nämner Freddan Bragden på Gotland 2019, då ett decimerat Draget vände och vann en 5-setare mot omöjliga odds och fanatisk publik.

Freddan är alltid en tillgång. Han slår ALDRIG i block och hittar vinklar som fysikens lagar säger är omöjliga, säger Coach Marcus Wreber.

Fredrik har även guldmedaljer i orientering i bagaget, men har också åkt på en tunnel av Anders Limpar. Fredrik spelar under mottot: Håll ut tills alla andra ger upp!


Nästa man till rakning (vilket skulle behövas) är Magnus, Ekan, Ekqvist. Denna muskulöse atlet är 48 år, men tar fortfarande 500 kg totalt i styrkelyft. Ekan har 3 JSM guld, är skotsk universitetsmästare och har spelat i alla lag på alla nivåer i Sollentuna Volley, men har bara de senaste 11 åren platsat i Draget. Ekan är en late bloomer och satsar hårt också på beachvolley. Med sina 325 cm i smashhöjd kan detta köttberg slå igenom de flesta block. Så spelar han också under mottot ”Break for nobody”!


Martin, Gubbvaden, Rydh är nästa spelare Draget presenterar. Martin har lika många säsonger i Draget som lagets yngsta spelare är gammal. Denna spänstiga center var Sollentunamästare i höjdhopp redan 1983 och har tagit ett set mot Janne Hedengård som 12-åring (visserligen var Janne ensam mot en full sexa).

Martin är pålitlig. Oavsett ev. skadad vadmuskel, vet man att han redan hänger i mitten när bollen kommer. Det är bara att passa i blindo, säger lagets andre passare Klas Elm.

Martin spelar under parollen ”Ett år till” och har som mål med säsongen att Draget placerar sig topp tre.


Draget presenterar den första spelaren för säsongen. Passaren Göran Lindgren.
Vi är oerhört glada att Göran har skrivit på för ytterligare 24 säsonger med Draget, säger lagledaren Marcus Wreber.
Den rutinerade Göran har på meritsidan bland annat den fina guldmedaljen från Kaknästurneringen 1994. Passaren Görans motto är “tvåa på bollen är gott nog”.