Serieledning för herrlaget efter ny trepoängare mot Habo

Sollentunas herrar är fortsatt obesegrade efter tre omgångar i årets elitserie efter lördagens 3-0 vinst mot Habo på bortaplan.

Första set inledde hemmalaget starkt och var i ledningen i stort sett hela setet. Vid underläge 16-20 började Sollentuna hämta ikapp och utjämnade setet till ställningen 22 lika. Därefter lyckades man dra det längsta strået och vinna första set med siffrorna 25-23.

I andra set tog Sollentuna över och gick upp i tidig ledning som höll i sig under hela setet. Setet slutar 25-17.

Tredje set var oerhört jämnt och spännande och hade kunnat gått åt båda hållen. Men efter ett stabilt block av Joar Jämtsved Millberg vid ställningen 25-24 vinner Sollentuna även tredje set och matchen slutar 3-0!

Ett härligt resultat som innebär att herrarna är fortsatt obesegrade och serieledare!

Resultat: 3-0
Setsiffror: (25-23) (25-17) (26-24)
Matchens lirare i SVK: Jakob Molin!
TOPP 3 poängplockare i SVK
Staffan Blomgren,15
Jakob Molin, 13
Sergej Engström, 8

Matchens lirare Jakob Molin summerar matchen med sina egna ord:

I första set hade Habo övertaget till slutet av setet då vi lyckades med ett snålt spel men få misstag. Detta håller i sig i andra setet och vi lyckas ta det av bara farten.

I tredje setet har vi ledning i början och sedan kommer Habo in i matchen efter några misstag av oss men vi lyckades ändå hålla i setet och avslutar det med ett block!

Under hela matchen lyckades vi inte riktigt så bra som vi ville med vårt anfallsspel till kanterna men i mitten lyckades vi hålla en bra nivå. Så mittenspelet tillsammans med bra serve och servemottag gjorde att vi lyckades knipa matchen med 3-0.

Nästa match för herrarna spelas lördag 17 oktober mot Hylte-Halmstad på hemmaplan.

Foto: Torbjörn Gemhed