AKTUELLT

Årsmöte 19e oktober

Styrelsen

Kallelse årsmöte Sollentuna Volleybollklubb

Femte raka vinsten för herrlaget efter helgens dubbla trepoängare i Satelliten

Sollentunas herrars säsong blir bara bättre och bättre. Under den gångna helgen ställdes man mot guldtippade Hylte/Halmstad och lagmaskinen Uppsala, som båda inlett säsongen oerhört starkt under hösten.
Resultatet blev sex poäng av sex möjliga och i och med det är man fortsatt i serieledning efter fem omgångar av Elitserien 2020/2021.


Lördag 17 oktober och match mot Hylte/Halmstad, en toppmatch mellan två av elitseriens bästa lag. Alla visste på förhand att det skulle bli en oerhört tuff match där vikten av resultatet kommer att spela en stor roll i slutet av grundserien.

MATCHSTATISTIK
Sollentuna VK Herr – Hylte/Halmstad
Resultat: 3-1
Setsiffror: (25-23) (19-25) (25-17) (25-20)
Matchens lirare i SVK: Reece Dixon
Topp 3 poängplockare i SVK
Staffan Blomgren, 18
Jakob Molin, 17
Peter Blomgren, 11

Första set inleds väldigt jämnt, där båda lagen spelar bra anfallsspel och gör få misstag. Lagen spelar tight till ställningen 21 lika, SVK steppar sedan upp en nivå och tar ledningen med 23-21 efter ett viktigt serveess av vår Kanadensiske passare Reece Dixon. Hylte/Halmstad lyckas delvis hämta ikapp sitt underläge men Sollentuna vinner till slut första set med 25-23 efter att centern Joar Jämtsved Millberg blockat ner setbollen.

Andra set inleds likt första väldigt jämnt, men här märks det att Hylte/Halmstad har lagt in en extra växel och är det drivande laget under setets gång. Sollentuna lyckas inte komma ikapp och setet slutar 19-25 och ställningen är 1-1 i set.

Tredje set inleds med en rivstart när SVK går upp i 10-5 ledning och svarar på andra setets nederlag. Man håller en fempoängsledning under i stort sett hela setets gång efter många viktiga anfallspoäng av bröderna Peter och Staffan Blomgren. Tredje set slutar 25-17.

I matchens fjärde och sista set lyckas SVK hålla i sin energi och avgöra matchen och får med sig alla tre poängen från denna oerhört viktiga match!


Under söndagen ställdes man mot skrällaget Uppsala, som inför matchen tagit hem 9 av 12 poäng i elitseriens inledande fyra omgångar.

MATCHSTATISTIK
Sollentuna VK Herr – Uppsala
Resultat: 3-1
Setsiffror: (20-25) (25-13) (25-14) (25-23)
Matchens lirare i SVK: Lucas Nordström
Topp 3 poängplockare i SVK
Staffan Blomgren, 17
Jakob Molin, 12
Peter Blomgren, 11

Matchen inleds med att gästerna tar en tidig ledning, som man lyckas hålla i under hela första set efter ett starkt anfallsspel. Sollentuna lyckas inte ta ikapp och första set slutar 20-25 till gästerna.

I andra set skärper man till sig och tar ett stort övertag med 13-5 i inledningen och spelar riktigt bra volleyboll. Ledningen blir för stor för Uppsala att hämta ikapp och andra set slutar 25-13.

Tredje set är väldigt likt det andra, Sollentuna visar upp sin höga nivå och bortalaget har svårt att sätta emot, setet slutar 25-14.

Fjärde set är oerhört jämnt och Uppsala är väldigt nära att ta matchen till ett femte avgörande set efter en stor uppryckning. Men SVK lyckas hålla huvudet kallt och vinner matchen samt tar femte raka trepoängaren för säsongen.


Nästa match för herrlaget spelas lördag 24 oktober mot Lund på bortaplan.