AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Helgonen från Sollentuna

Idag visade sig Draget från sin charmigaste sida. Som tindrande korpojkar återvände de till Södertälje. Denna gång var det ungdomarna i lag E som stod på andra sidan nätet.

I vanlig vänlig anda inledde Draget starkt och gick snabbt fram till setvinst utan alltför mycket stoj. Dock inte utan att det knotades från motståndarsidan – och då inte spelarna. I andra set hjälpte inte helgonens vänliga ord och leenden. Motståndarna (inte spelarna då) fick se domaren ta upp både gula och röda kort. Dragonerna mindes alltför väl vad som hände med fair play från förra säsongens match mot Södertälje C (vilket vi kan berätta om en annan gång) – så Dragonerna log och vinkade och hade minsann inte märkt några touch i blocken. Som en from kyrkokör strålade alla och hade gloriorna käckt på svaj. I ett avgörande läge med setboll till Södertälje rann det över igen – röda kort och såväl poäng som serve gick över till Sollentunas helgon. Om det var i ett plötsligt anfall av dåligt samvete är oklart, men Massi valde att i ställningen 24-24 serva i underkanten av nätet och setet gick trots allt till Södertälje.

I tredje set började spelet, och då framförallt framspelet, fungera bättre och centrarna Haglund och Fransson fick komma in i spelet. Snabbt överstökat gick setvinsten till Draget.
Södertäljes unga garde var på inget sett ofarligt. Tuffa servar och bra tryck på kanterna. Draget hade dock fått upp ångan, inte minst The Hammer Ekqvist, och svarade på samma sätt, dock kunde helgonen addera med farliga anfall i mitten. Ungdomarna ledde trots detta hela vägen till 22-20, då helgonglorian halkade lite snett på The Robocop Fransson. Med visst eftertryck påtalade han att hans block visst var innanför linjen. Något också domaren hade tyckt och dömt efter. Att resten av helgonen tjoade var inte av ilska, utan för att få tyst på Fransson.
Några bra servar av Haglund och matchen var hemma (19-25, 26-24, 17-25, 22-25).

Notera att Fransson och Ekqvist står på tå, på ett omoget sätt.