Andra raka 3-0 segern för damerna

Sollentunas damer reste under lördagen till Lund för bortamatch med bra energi efter säsongens första 3-0 seger helgen innan mot IKSU.

Matchinledningen är jämn där båda lagen spelar bra anfall och blockspel. Vid ställningen 15 lika tar Sollentuna ett stort grepp om första set efter flera fina anfallspoäng av centern Linnea Rahm till ledning 20-16. Lund reducerar därefter men SVK fortsätter att plocka poäng och Maria Åkerström blockar ner setbollen och Sollentuna vinner första set 25-21.

Andra set inleds också jämnt där båda lagen fortsätter att visa upp starkt anfallsspel från sina kantspelare. Likt första set tar SVK ledningen mot slutet och visar att man i denna match är bäst när det gäller. Setsiffrorna skrivs till 25-18 efter att Isabelle Falck anfallit och blockat ner de två sista avgörande poängen i andra set.

I det tredje avgörande setet lyckas Sollentuna fortsätta pressa på och bibehålla den energin man haft i de två tidigare seten i matchen. Vid ställningen 24-16 avgör Isabelle Falck med ett serveess och damerna plockar hem andra raka 3-0 segern!

Maria Åkerström, 7

Matchens lirare Isabelle Falck, som i helgen tog sitt tusende (!) poäng i elitserien beskriver matchen med sina egna ord:

Efter tågets försening på 40 minuter och även andra omständigheter så var uppladdningen inför matchen inte optimal. Det kändes dock som att detta gjorde att hela laget växlade upp när det kom till att hålla skärpan och fokusera på det vi skulle göra.

Vi hade bra press i serven matchen igenom och håller ihop vårt försvars- och anfallsspel med få misstag. Vår prestation som lag var stabil och räckte för 3 poäng vilket vi är glada för, dock vet vi att vi har många nivåer kvar att ge!

Nästa match för damerna spelas lördag 7 november mot Linköping på hemmaplan.