AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Restriktioner pga Covid-19

Uppdaterad 2021-05-12:
Restriktionerna förlängs till 2021-06-01

Restriktionerna förlängs till 1a juni med tidigare undantag för ungdomar födda 2002 och yngre.

Uppdaterad 2021-04-22:
Restriktionerna förlängs ännu en gång, nu till 17e maj med tidigare undantag för ungdomar födda 2002 och yngre.

Uppdaterad 2021-03-31:
Restriktionerna förlängs till 18e april med tidigare undantag för ungdomar födda 2002 och yngre.

Uppdaterad 2021-03-08:
Restriktionerna förlängs till 1a april med tidigare undantag för ungdomar födda 2002 och yngre.

Uppdaterad 2021-02-18:
Restriktionerna förlängs till 7e mars med tidigare undantag för ungdomar födda 2002 och yngre.

Det är viktigt att man följer regler och rekommendationer och stannar hemma från träningen vid minsta symptom!

Uppdaterad 2021-02-05:
Träning för födda 2002 till 2004 återupptas

Fr.o.m måndag 8/2 återupptas träningen även för ungdomar födda 2002 to 2004. Ordinarie träningstider gäller med vissa få undantag, kontakta din tränare om du inte fått info.

Fortfarande viktigt att hålla reglerna nedan!

Uppdaterad 2021-01-25:
Träning för födda 2005 och senare återupptas

Fr.o.m tisdag 26/1 återupptas träning för 05or och yngre. I princip gäller de vanliga träningstiderna med något undantag, kontakta din tränare om du är osäker.

******* VIKTIGT **********

Träningarna för 05 och yngre kan nu fortsätta men det finns en del villkor för att detta ska vara möjligt.

Träningstiderna är något förkortade för att man ska kunna skifta grupper säkert. Träningarna börjar alltså i vanlig tid men skall avslutas 10 min tidigare för att undvika trängsel.
Har man tex halltid 16:00 – 18:00 så blir träningstiden 16:00 – 17:50 sedan 10 min för att utrymma. Nästa grupp börjar som vanligt 18.00

Det är också viktigt att man inte väntar på sin tur inne i hallen eller i korridorer, föräldrar kan tyvärr inte heller vänta på läktaren.

För att vi ska kunna hålla igång träningen är det viktigt att man:

 • Stannar hemma om man har några som helst sjukdomssymtom
 • Tvättar händer ordentligt före och efter träningen
 • I största möjliga mån byter om hemma (måste man byta om i hallen så max 3 personer åt gången, speciellt vid dusch)
 • Inte väntar på sin tid i hallen utan går in först när gruppen före är ute. Detta kräver att man respekterar tiderna och avslutar i tid!
 • Inte delar tex vattenflaska
 • Undviker närkontakt, tex highfives och kramar
 • Vikväggen nere när man kör på tvärplan för att separera grupperna
 • Sprita av bollarna före träning (och räkna dem)

Mycket att hålla reda på med nödvändigt om vi ska få fortsätta och förhoppningsvis kan även de lite äldre få köra i gång snart!

 

Uppdaterad 2021-01-22:
Myndigheterna öppnar upp för att spelare födda 2005 och senare ska kunna börja träna igen från och med 25 januari

Hallarna i Sollentuna öppnar upp igen nästa vecka, dock med nya begränsningar för antalet personer som får vistas i hallen, dessa begränsningar hoppas vi få reda på under måndagen men tills dess räknar vi med att höstens träningsschema ska kunna gälla.
Mer information kommer.

 

Uppdaterad 2020-12-19:
Sollentuna kommuns bibliotek, fritidsgårdar och idrottshallar stängs omgående med anledning av regeringens ytterligare nationella restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.

Idrottshallarna samt allmänhetens åkning på bandyplanen kommer också stängas från och med 20 december. Kultur- och fritidskontoret kommer att föra dialog med föreningar om detaljerna de närmsta dagarna, bland annat kring hur den yrkesverksamma elitidrotten ska fortsätta att bedrivas, men framför allt kring de utmaningar man nu står inför i sin dagliga verksamhet. Just nu får elitidrotten fortsätta med sin verksamhet precis som den senaste tiden och helgens matcher kan spelas enligt förbundens rekommendationer och riktlinjer.

De flesta träningsgrupper har redan tagit jullov och vi hoppas alla tar hand om sig och så får vi återkomma om hur och när träningen kan återupptas inomhus i januari.

 

Uppdaterad 2020-11-19:
Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm förlänger de skärpta allmänna råden till 13 december.

Beslutet från Region Stockholm finns att läsa här.

Den påverkan på träningar och tävlingar listade nedan förlängs alltså tom 13 dec.

 

2020-10-30:
Folkhälsomyndigheten fattade igår torsdag beslut, tillsammans med smittskyddsläkaren i Region Stockholm, om skärpta allmänna råd i bl a Stockholm gällande Covid-19

Styrelsen och sportcheferna i Sollentuna Volley har varit i kontakt med Svenska volleybollförbundet och för medlemsföreningarna i regionen innebär de skärpta råden att:

 • Träningsverksamhet i regionen för spelare födda 2004 eller tidigare ska ställas in fram till den 19 november. Perioden kan komma att förlängas
 • Allt tävlings- och seriespel för lag i dessa regioner, förutom Elitserien, ska flyttas till efter 19 november. Alltså inga matcher eller cuper fr o m denna helg!
 • Elitserielag och spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna

Beslutet från Folkhälsomyndigheten finns att läsa här.

Sollentuna Volley har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens och Svenska Volleybollförbundets rekommendationer och från och med idag fredag 30/10 gäller följande:

 • Elitlagen tränar som vanligt och ordinarie matchschema gäller i möjligaste mån.
 • Träningsgrupper med spelare födda 2005 eller senare och som har föräldratränare och/eller ungdomstränare födda 2005 eller senare fortsätter sina träningar som vanligt.
 • I träningsgrupper med spelare födda 2005 eller senare men som har ungdomstränare/ elittränare som är födda 2004 eller tidigare behöver vi se om/hur vi kan fortsätta träningarna. Divisionssektorn kommer att ta kontakt med berörda träningsgrupper och tränare och vi återkommer med besked söndag eftermiddag 1/11
 • Träningarna pausas helt för samtliga träningsgrupper som har spelare födda 2004 eller tidigare, dvs det påverkar B- och C-lagen samt Draget och 30+

Hur hantera sjukdom i eller runt träningsgruppen?

 • Självklart ska spelaren/tränaren stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom
 • Friska barn/ungdomar (eller tränare) i ett hushåll där någon är sjuk i covid-19 ska inte delta i fritidsaktiviteter utanför skolan där det finns smittrisk, dvs ska inte delta i träningarna alls. Ett Covid-19-test ska tas efter fem dagar oavsett om man har symptom eller inte
 • Om någon i hushållet testats positivt kommer vården att ge förhållningsregler. När dessa sedan upphör (hen har tillfrisknat) bör alla i hushållet vara uppmärksamma på symtom samt minimera sina kontakter med andra i ytterligare sju dagar.

Läs mer på Folkhälsomyndigheten.

Några förhållningsregler & påminnelser

 • Vi ber tränare/ledare meddela divisionssektorn@sollentuna-vk.se senast lördag om ni känner att ni under det nuvarande Covid-19 läget inte är komfortabla att hålla i träningarna, tex om det i ert hushåll finns någon i en riskgrupp
 • Träningarna ska sluta 10 minuter före ordinarie tid för att ge alla deltagare en chans att hinna ut ur hallen innan nästa träningsgrupp kommer in
 • Inga andra än spelarna och tränarna får vara vid planerna, om vuxna väntar på sina barn under träningstiden måste de vara uppe på övre läktaren och där hålla avstånd till varandra
 • Och glöm inte – Träningsgrupperna måste fortsatt hålla god hygien, använda handsprit, rengöra bollarna före varje träning, byta om hemma, inte dela vattenflaskor etc