Dags för Europacupspel!

Om 3 veckor är det äntligen dags för Sollentunas herrlag att få kliva in i CEV Challenge Cup 2021!

Matcherna kommer att arrangeras i Ankara, Turkiet datumen 15-17 december där både åttondelsfinalen och en eventuell kvartsfinal kommer att spelas.

Sollentuna ställs mot 🇫🇷AS Cannes Volley-Ball i åttondelsfinal, efter att 🇳🇴TIF Viking Bergen tvingats lämna walkover tidigare under hösten pga Covid-19 restriktioner.

Ordförande i Sollentuna VK, Åsa Blomgren säger så här i en intervju med Svensk Volleyboll om det stundande Europacupäventyret:

Det ska bli riktigt roligt. Vi hoppades såklart på möjligheten att få arrangera ett internationellt evenemang här i Sollentuna och är lite besvikna över att lotten avgjorde till Ankaras fördel. Men vi ser självklart ändå fram emot tävlingarna och hoppas att de kommer att kunna genomföras på ett bra och säkert sätt.

Vi planerar för resan och tävlingen men har samtidigt stor respekt för situationen i världen just nu. Vi följer därför kontinuerligt myndigheters rekommendationer och beslut och hoppas att vi kommer iväg!

Vid vinst mot AS Cannes i åttondelsfinalen väntar någon av dessa lag i en eventuell kvartsfinal:
🇵🇹 SL Benfica
🇹🇷 Halkbank Ankara

Vi ser väldigt mycket fram emot att få spela Europacupmatcher och hoppas att det kommer att gå att genomföra på ett säkert sätt!

Läs hela artikeln om det kommande Europacupäventyret på www.volleyboll.se

#CEVChallengeCup #CEVChallengeCupM