AKTUELLT

Årsmöte 19e oktober

Styrelsen

Kallelse årsmöte Sollentuna Volleybollklubb

3-0 mot Falkenberg!

Under söndagen reste Sollentunas herrar till Falkenberg, där det ofta brukar bli tuffa och jämna matcher. Inför matchen kom man med åtta raka segrar i ryggen och serieledning, så det var ingen fråga om vilka som var förhandsfavoriter i matchen.

Med stabilt spel och en bra gameplan lyckades man ro hem vinsten komfortabelt med 3-0 och man har med det fortfarande inte förlorat ett enda poäng under hela säsongen!

Matchstatistik
Sollentuna VK Herr – Falkenberg VBK
Resultat: 3-0
Setsiffror: (25-15) (25-19) (25-20).
Matchens lirare i SVK: Staffan Blomgren

TOPP 3 poängplockare i SVK
Staffan Blomgren, 18
Vladan Ceremidzic, 12
Peter Blomgren, 8
Sergej Engström, 8
Jakob Molin, 8

Herrlagets succétränare, Oskar Muurinen, beskriver matchen och den sanslösa säsongsstarten i en intervju:

När vi igår åkte iväg till Falkenberg såg vi fram emot en hård fight mot ett lag som garanterat var lite förargat efter en rostig början på säsongen och säkert skulle vara hungrigt.
Målet för oss var att fortsätta spela snålt med få misstag och att låta dem anpassa sig till vårt speltempo. Att sedan några av deras nyckelspelare saknades gjorde att det blev enklare för oss att organisera blockspelet, vilket resulterade i 15 blockpoäng, som är en väldigt bra resultat på 3 set.

Joonas Huhtakangas bidrog (IGEN!) med starka servar i viktiga lägen och hjälpte oss att kamma hem de två sista seten. Därtill var det trevligt att se Vladan spela sin första fulla match efter skadan och Kalle Blomstedt göra sin första match i elitserien.

Till sist måste jag lyfta fram och hylla vår bänk och dess betydelse för vårt lag. Vår avbytarbänk är garanterat den mest högljudda i serien, vilket alltid, men speciellt i dessa corona tider spelar en stark roll i vår framgång. Spelarna på bänken stöttar och supportar laget från första till sista boll och är alltid redo att hoppa in när det behövs. Något som bidrar starkt till de framgångar vi hittills har nått.

Som jag sagt tidigare i något skede så är den starka stommen i vårt spel och konceptet som under åren formats något som skapar en fördel för oss gentemot övriga lag. Därtill har förra årets bra resultat ökat vårt självförtroende och skapat ett visst lugn i vårt spel, vilket syns med att vi har varit starka i avgörande situationer under matcherna. Någon har också jämfört vårt spel med en väloljad motor/maskin, vilket jag tycker är en rolig och relevant jämförelse. Det är så vårt spel har rullat under den första halvan, men som alltid finns det en hel del att jobba på för att spelet ska bli starkare och att vi ska vara som vassast då de avgörande matcherna börjar.

Vårt mål inför säsongen var att inleda med en stark höstsäsong och toppa tabellen efter första halvan av säsongen, vilket vi har lyckats med.
Vi får ändå inte vara för nöjda med situationen utan fortsätta arbeta ödmjukt på varje träning och fortsätta att sträva efter att bli bättre. Inga medaljer delas ut ännu vid jul, utan det är under slutspelet i vår då allting avgörs. Men vi kan säga att vi är på rätt spår.

Nästa match för herrarna spelas imorgon, lördag 5 december mot RIG Falköping på hemmaplan. Matcherna kommer att spelas inför tomma läktare, man kan följa den på stream via www.volleyTV.se.

Foto: Håkan Wendler