EN UPPLEVELSE ATT MINNAS!

Challenge Cup-äventyret är över för Sollentunas herrar. Efter förlust i dagens åttondelsfinal mot franska serieledarna AS Cannes VB stod det klart att man inte kvalificeras vidare till nästa omgång.

Man tar med sig mycket positivt från matchen, där man håller en hög nivå under stora delar av matchen och lyckas stundtals pressa det franska topplaget.

Matchstatistik
Sollentuna VK – AS Cannes VB
Resultat: 0-3
Setsiffror: (20-25) (18-25) (18-25)

TOPP 3 poängplockare i matchen:
Florian Lacassie, AS Cannes (18)
Staffan Blomgren, SVK (11)
Peter Blomgren, SVK (10)

Coach Oskar Muurinen summerar äventyret med sina egna ord:
Vi inledde matchen mycket starkt och spelade säkert på vår högsta nivå till en början och satte bra press på Cannes i både första och andra set. Vi tappar lite energi mot slutet av matchen och i tredje set får vi inte ut allt det som vi kanske hade önskat kunna prestera.

Det var en jättefin erfarenhet att få spela mot ett riktigt topplag med sina bästa spelare plan. I sådana här matcher ser man skillnaden mellan topplagen i Europa och topplag i Sverige. Deras kvalitet i första och andratouchen och även i serve och servemottagningsspelet är på en annan nivå och de håller även ned sina egna misstag.

I matcher som denna får man ingenting gratis, idag fick vi en bra lärdom av vad som krävs och vilken stabilitetsnivå vi behöver hålla för att kunna mäta oss med topplagen i Europa.

Vi tar med oss mycket lärdom från matchen och denna erfarenhet kommer säkerligen att göra oss ännu tightare som grupp och starkare som lag inför fortsättningen av säsongen.

Lagkapten Staffan Blomgren tillägger även med några väl valda ord efter slutsignalen i åttondelsfinalen:
Vi visste att det skulle bli en tuff match, men jag tycker att vi har många bra perioder. Vi öppnar matchen starkt, men allt eftersom blir Cannes sideout för stabil. Överlag en skitrolig upplevelse, och även om det finns saker vi kunde gjort bättre så tycker jag vi visar att vår högstanivå räcker väldigt långt, även mot riktigt bra lag.

På lördag 19 december är man åter på hemmaplan i Arena Satelliten och tar emot Vingåker i sista elitseriematchen före juluppehållet.

Foto: CEV

Fler bilder finns på CEVs turneringssida

#CEVChallengeCupM