AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Höstsummering 20/21 Herrlaget

Året lider mot sitt slut och halva grundserien är spelad, vi summerar höst- och vinterhalvåret för herrlaget, i en historisk säsong på många sätt.

Sollentunas herrar har haft en otrolig höst, den bästa någonsin i klubbens sextio år långa historia. Man leder elitserien inför årsskiftet, utan en enda förlust efter tolv spelade omgångar. Man har även fått erfarenhet av Europacupsspel, när man i mitten av december reste till Turkiet för spel i CEV Challenge Cup 2021, där man slogs ut mot Franska serieledarna AS Cannes VB i åttondelsfinal.

Herrlagets libero, Lucas Nordström, som varit med och byggt upp detta starka lag från grunden, beskriver höstsäsongen med sina egna ord i en intervju:

Halva säsongen är spelad, det har varit en säsongshalva med mycket toppar och några få dalar, där alla i laget har varit delaktiga.
Vi har lyckats ha väldigt bra nivå på träningarna, där våra yngre fortsätter att pusha våra äldre till att bli bättre och bättre för varje träning.

Vi har lyxen som jag tror många andra lag inte har, vi har nämligen alltid minst tolv spelare eller fler på våra träningar, vilket ger oss de bästa förutsättningarna för att utvecklas och bli bättre volleybollspelare! Klubben, arrangemangssektorn, chaufförer, tränare och alla andra engagerade inom SVK fortsätter att stödja och hjälpa oss med vår elitsatsning i den speciella situationen som världen befinner sig i.

Vi är inte proffs i Sollentuna volleybollklubb, men man känner sig ändå väldigt proffsig i denna klubbs gemenskap. Uppenbarligen har allt detta gett resultat, vi har inte förlorat särskilt mycket och många anser nog att vi är årets guldfavoriter. Vi deltog i CEV Challenge Cup nu i december i Turkiet och även fast vi blev utslagna i åttondelsfinalen blev nog AS Cannes förvånade över lilla Sveriges ledande lag.

Nu blickar vi framåt mot kommande matcher, en förhoppning om ett Grand Prix slutspel i januari och ett eventuellt slutspel, som alltihop måste göras minst lika bra som det som gjorts tidigare under säsongen. Vi ser fram emot att få se vad 2021 har att erbjuda!

Säsongen återupptas onsdag 6 januari då det är dags för seriefinal mot tabelltvåan Örkelljunga VK i Arena Satelliten, vi ses då!