Höstsummering 20/21 Damlaget

År 2020 är över, 2021 är här och halva grundserien är genomförd. Vi sammanfattar en svängig men optimistisk första halva av säsongen för ett nybyggt damlag, som för tillfället är placerade på fjärdeplatsen i elitserien.

Sollentunas damer inledde säsongen i september med ett helt nytt lag. Hela åtta spelare från fjolårets lag, som kvalificerade sig till Grand Prix för första gången på nio säsonger, har lämnat klubben. Nyträdde sportchefen Lotta Jämtsved presenterade under sommaren sex nyförvärv, där bland annat flera rutinerade spelare återvände till klubben och ytterligare fler ungdomsspelare fick ta steget upp till elitlaget. Niclas ”Baggen” Bagelius och Lars-Göran ”Älgen” Åkerström tackade för sig efter två säsonger och som ny tränare för laget tillsammans med rutinerade assisterande coachen Matthias Kaufmann klev spanjoren Alberto Chaparro in, som senast kom från RIG Falköping där han varit instruktör under två år.

Efter tolv omgångar har laget vunnit åtta matcher och återigen lyckats kvalificera sig för Grand Prix, för andra året i rad!
Libero i damlaget, Gabriella Lundvall, summerar höstsäsongen med sina egna ord i en intervju:

Inför denna säsongen klev vi in med ett relativt nytt lag, ny tränare och efter väldigt annorlunda omständigheter måste jag säga att jag är mycket nöjd med vad vi har åstadkommit den här hösten. Vi har haft våra toppar och dalar, otur med sjukdomar och skador men ändå lyckats ta oss till GP, som har varit ett av våra stora mål för säsongen. Detta hade såklart inte varit möjligt utan varenda spelare i laget, vi har tränat hårt med och för varandra vilket har gett oss utdelning.

Vinsten i Gislaved var nog den mest avgörande matchen för GP-platsen skulle jag säga, och inte minst mentalt att kunna vända vid underläge.
Även bortamatchen mot Värnamo, när vi åkte ned med åtta spelare på grund av sjukdom och lyckas ändå vinna med 3-0, vilket visar att vi kan prestera när det verkligen behövs. Förlusten mot Linköping känns givetvis tung där vi inte kom upp till vår nivå, men även därifrån tar vi med lärdomar.

Att ständigt utvecklas och förbättra vårt spel är något vi strävar mot, vilket jag tycker att vi ser vecka efter vecka. Det ihop med att vi är ett härligt gäng som har sjukt kul ihop är riktigt motiverande och gör att jag ser väldigt mycket fram emot att få se vad våren har att erbjuda!

Nästa match för damerna spelas onsdag 6 januari då Värnamo kommer på besök i Satelliten!