AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SERIEFINALVINST!

Herrarna vinner “seriefinalen” mot tabelltvåan Örkelljunga i en rafflande femsetare och tar hem årets första vinst! Vinsten är säsongens trettonde raka och innebär att man fortfarande är obesegrade i årets elitserie.

Det blev en lång tillställning under onsdagskvällen på trettondedag jul när det vankades seriefinal i herrarnas elitserie.
I första och andra set var lagen oskiljbara, där vi får se riktigt högklassig volleyboll och båda lagen vinner ett set vardera med 25-23. I tredje set var SVK det tydligt drivande laget och gick upp i en tidig ledning som gästerna inte lyckades hämta ikapp. Vid ställningen 19-9 valde coach Muurinen att plocka in artonåringen Kai Wendler för servebyte, och vilken succé det blev! Kai gick in och levererade två serveess som bäddade för setvinsten med siffrorna 25-10!

Fjärde set var jämnt, fram till ställningen 14-15 kändes det som att det verkligen kunde gå åt båda hållen. ÖVK lyckades sedan spela till sig en fyrapoängsledning och fortsatte att pressa SVK, som till slut fick se sig besegrade i fjärde set med 20-25. I femte avgörande set var det bortalaget som inledde starkast, som gick upp i tidig ledning med 4-7, med siktet inställt på att bli det första laget att slå Sollentuna för säsongen. Men även här lyckades herrarna resa sig och visar återigen vilken kaliber detta lag besitter! Ställningen 4-7 blev plötsligt 11-7 och Sollentuna vinner till slut matchen med 15-9!

Lagkapten Staffan Blomgren stod för en avgörande insats och blev välförtjänt utnämnd till matchens lirare. I en intervju berättar han om sina egna tankar om matchen och känslorna inför kommande bortamatchen i Uppsala på lördag:

De två första seten är volleyboll på rätt hög nivå, med bra sideout från båda lagen och hyfsat få misstag. ÖVK pressar oss i framför allt Peterssons tuffa spinserve och vi förlorar ett jämt första, men kommer tillbaka och vinner det jämna andra setet. I tredje känns det som att allt går vår väg och efter några kanske tveksamma byten av ÖVK samt säsongens inhopp av Kai Wendler, tar vi hem setet med marginal.

Det fjärde setet är ÖVK tillbaka på planen och med några poäng upp i inledningen av setet fattar vi ett gäng sämre beslut och ÖVK tar ikapp och vänder till seger. Femte börjar lika trevande som fjärde slutade, men när vi lyckas ta ett antal break points i Sergej Engströms serve, känns det lite som att luften går ur ÖVK och vi går i mål med vinst.

Överlag en tuff match och det syns att ÖVK är ett av de bästa lagen i årets serie. Jag är framför allt nöjd med lagets förmåga att komma tillbaka och vinna femte set efter ett tufft fjärde; det visar på stark vinnarinställning.

Härnäst är det Uppsala borta på lördag.

Uppsala började säsongen starkt men har haft en lite tuffare period på senaste, men vi ska självklart inte underskatta dem. På hemmaplan har de varit stabila och för seger tror jag måste upp i nivå, framför allt anfallsmässigt, jämfört med ÖVK-matchen.