AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

Inför Grand Prix 2021

I helgen spelas Grand Prix 2021, där de fyra topplagen i herr- och damserien gör upp om säsongens första medaljer! Sollentuna har för andra året i rad båda sina lag med i turneringen, som går av stapeln under morgondagen. Damerna ställs mot guldfavoriterna Hylte-Halmstad och herrarna möter tabellfyran Habo Wolley i morgondagens semifinaler.

Vi tar tempen på våra huvudtränare, herrarnas Oskar Muurinen och damernas Alberto Chaparro, dagen före en av säsongens absolut stora höjdpunkter inleds!

Oskar Muurinen | Coach herrlaget

Hur är känslan inför morgondagen?
Känslan i truppen inför GP är bra och förväntansfull! GP är ett av våra stora mål på säsongen och en av säsongens stora höjdpunkter. Förra årets meriter spelar ingen som helst roll längre när vi imorgon ställer oss mot Habo i semifinal. Vi vet att ifall vi lyckas nå vår toppnivå under helgen kan det bli ett bra resultat igen. Det jag kan säga är att vi är taggade inför helgen!

Hur känns det att möta just Habo i semifinal?
Habo är ett lag som har förändrats en del efter höstsäsongen och är absolut vassare och farligare än tidigare. Efter att de inte heller spelat många matcher efter juluppehållet och att deras trupp genomgått några ändringar får vi vara redo att eventuellt hantera förändringar också under matchen. De kommer säkert att sätta press med serven och spela aggressivt med Erik Sundberg i spetsen. För oss gäller det att använda våra styrkor, spela noggrant och med tålamod, samt vara aggressiva när det behövs.

Vad krävs av er under helgen för att kunna försvara GP-titeln?
Målet i helgen är att spela två stabila och kraftfulla matcher. Vi måste också njuta av möjligheten att efter en längre tid få spela tuffa matcher under press. Lyckas vi hålla vårt spelkoncept och utnyttja de gemensamma erfarenheter som vi skaffat oss under säsongen, har vi en bra chans att nå ett resultat som vi kan vara nöjda med.

Alberto Chaparro | Coach damlaget

The team is focused and ready for the biggest challenge of the season. We know Hylte has probably one of the strongest teams in the clubs history, but we are up to face the challenge. We have our gameplan, are totally prepared and we will go for it until the last ball of the game touch the floor.

Grand Prix streamas via www.volleyTV.se, imorgon lördag 12.30 spelar Sollentunas damer mot Hylte-Halmstad och 18.00 möter herrarna Habo. Finalerna spelas under söndagen 24 januari.