AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

Coach Oskar Muurinens tankar om GP-finalen

Sollentunas herrar snubblade på mållinjen när man i femte avgörande set i GP-finalen fick se sig besegrade av Hylte-Halmstad och slutade på en andraplats i år.
Coach Oskar Muurinen ger sina egna synpunkter på finalen.

Det var en tuff och svajig match, där vi kanske inte hade vår bästa dag sett till matchbilden. Hylte-Halmstad spelar på topp och är det bättre laget på plan med Marcus Nilsson som deras främsta anfallsvapen. Sett till vårt spel gör vi två stycken okej set, det andra och även det fjärde som vi vinner.

Inför matchen var vi väl medvetna om att H/H skulle vara hungriga, då de inte spelade någon match under lördagen efter W-O vinsten i semifinalen mot ÖVK. Den aggressiviteten som H/H inledde matchen med i första set kunde vi inte mäta oss med, det var en oerhört stark start. Vår egna prestation var heller inte vår bästa under första set.

Sedan började vårt spel flyta på och pusselbitarna falla på plats och vi lyckades ta hem andra set och därmed utjämna matchen till 1-1. Tredje set började positivt, men efter ett tag började H/H rycka iväg genom bland annat Marcus Nilssons starka serve och tufft anfallsspel.

De stora skillnaderna i denna matchen jämfört med semifinalen mot Habo var nog att H/H satte större press i sin serve och lyckades spela block/försvar mot oss mycket bra. Vi lyckades hyfsat bra med att blocka alla deras anfallare, förutom Marcus Nilsson som var den stora avgörande faktorn.

Med det sagt, all ära till Hylte-Halmstad som under söndagen var det bättre spelande laget! Oavsett om vi inte gjorde vår bästa match i finalen så vet jag att alla i truppen gav allt och jag är stolt över alla spelare i lagets insats, även om det inte slutade i ytterligare ett guld i år.

Vi tar lärdom av detta nederlag och använder denna möjligheten till att utvecklas. Vi möter H/H igen om cirka två veckor på bortaplan och jag tror verkligen att vi har en bra chans till revansch redan då.

Foto: Robert Boman