AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

INFÖR: Hylte Halmstad vs Sollentuna – INSTÄLLT

Matcherna tyvärr uppskjutna pga covid-19 i Hylte/Halmstads dam- och herrlag, nytt datum meddelas så snart som möjligt.

På lördag är det dags för toppmöte i elitserien för Sollentunas herrar, man ställs mot inga mindre än serietvåan Hylte Halmstad! Laget som man för dryga 2 veckor sedan besegrades av i finalen av Grand Prix 2021, efter en tuff femsetare och nu har chans till revansch mot! Herrlagets libero #6 Lucas Nordström berättar om förberedelserna och känslan i truppen inför matchen i en intervju:

Hur är känslan i laget inför denna matchen jämfört med inför GP-finalen för två veckor sedan?

– Vi är extremt taggade. Det har märkts på träningarna att vi är just det, nivån såväl som kraven har steppats upp. Vi vet ju att Hylte är ett bra lag som vi måste kunna slå om vi förväntar oss att kunna nå våra mål för säsongen.

Hur har förlusten i GP-finalen påverkat er, då det var säsongens första förlust och riktiga nederlag?

– Jag skulle inte påstå att det påverkat oss alltför mycket , vi fortsätter som vanligt med en träning, en match och en vecka i taget.

Vad tror du kommer krävas av er för att kunna ta hem tre poäng på lördag och slå H/H samt ta revansch?

– Jag tror vi kommer behöva spela bra om inte väldigt bra för att kunna ta hem tre poäng. Framförallt kommer vi vara tvungna att hålla mottagen bra nog för att ge utrymme till våra centrar. Sen är det ju ingen hemlighet att Hylte förlitar sig stort på Marcus Nilsson och Michelau, två väldigt fysiska och duktiga spelare, så vi kommer definitivt vara extra redo att få stopp på dem.

Vad skulle en vinst i denna seriefinal betyda för ert självförtroende och inför framtiden?

– Hm, ja för oss är det ju precis som vilken match som helst, kanske lite långt att åka bara. En fördel är ju att tre poäng hade gett oss en väldigt bra chans att sluta som etta i grundserien.

Slutligen, herrlaget är nu endast en vinst ifrån att slå det nuvarande klubbrekordet i modern tid, räknat i antal vunna matcher i elitseriens grundserie i följd, som just nu är 15 raka vinster och sattes säsongen 2010/2011. Är det någonting det pratas om i laget eller hur tänker ni kring det?

– Jadu, det är inget vi varken tänkt eller planerat i början på säsongen så det är väl en glad överraskning. Men vi har ju fler mål än att bara vinna, varav ändra, utveckla och förbättra volleybollen i Sverige på lång sikt. Om det är så att vi måste vinna en massa matcher för att uppnå det målet är det såklart det vi tänker göra!

Matchen mot Hylte-Halmstad spelas nu på lördag 13 februari på bortaplan, matchstart 16:30. Damernas match startar klockan 14!